Franić: Kandidirat ću se za splitskog gradonačelnika kao nezavisni

01.04.2022.

16:20

Autor: HRT/Hina

Ante Franić

Ante Franić

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Nezavisni splitski gradski vijećnik Ante Franić koji je na prošlim lokalnim izborim bio kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika, najavio je da će se na izvanrednim izbornima kandidirati kao nezavisni kandidat za gradonačelnika. Dodao je da će biti i nositelj Nezavisne liste za Gradsko vijeće.

- Idem na izbore kao kandidat za splitskog gradonačelnika, a ujedno ću biti i nositelj Nezavisne liste za Gradsko vijeće, izjavio je Franić.

Kaže kako je Nezavisnu listu za Gradsko vijeća pripremao nekoliko mjeseci jer je procjenjivao da vlast na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom neće dugo trajati.

- Na nezavisnoj listi neće biti nitko od političara nego će sve biti osobe iz realnog sektori s vlastitim uspješnim karijerama, dodao je Franić.

Franić smatra kako je u ovom trenutku jako teško reći je li gradonačelnik Ivica Puljak uopće dao ostavku ili "izvodi neki PR skeč, jer je", kako kaže, "pravno i običajno neprovedivo ostavljanjem zamjenika gradonačelnika (Antonia Kuzmanića) u svojstvu gradonačelnika te ići izbore samo za gradonačelnika i jednog zamjenika."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!