13:01 / 19.01.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Fuchs: Oko 120 škola moglo bi prijeći na online nastavu

Radovan Fuchs

Radovan Fuchs

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izvijestio je da brojevi zaraženih rastu i među učenicima pa će oko 120 škola prijeći na online nastavu. Ipak, ne preporučuje se da sve škole na županijskoj razini održavaju nastavu putem interneta. Jučer je najavljeno da će učenici srednjih škola i viših razreda osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji pratiti nastavu na daljinu.


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu da neće biti jedinstvenog zatvaranja škola po županijama nego će ostati otvorene koliko god je to moguće jer, ističe, 'ne možemo se kockati s edukacijom djece i mladih naraštaja'.

- Kako raste broj zaraženih u općoj populaciji, tako rastu i među učenicima. Imamo najavu da bi oko 120 škola moglo prijeći na online nastavu. Ostajemo pri početnim doktrinama provođenja nastave, a to je da ne proglašavamo prelazak na online nastavu niti to preporučujemo po županijama da u cijelosti prelaze na taj model, kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs novinarima u Saboru, osvrćući se na današnji rekordni broj novozaraženih koronavirusom.

I trend je u svijetu potpuno u skladu s onim što smo mi propagirali od početka, naglasio je, a to je promjena doktrine što se tiče škola.

- Svi su rekli da će škole zadnje zatvarati, dapače, popuštaju i pristupi prema izolacijama učenika. Na putu smo da razgovaramo s HZJZ-om i Stožerom da se revidira pristup slanju učenika u samoizolaciju jer de facto čitav razred završava u samoizolaciji ako je samo jedan učenik pozitivan, napomenuo je.

Dodao je da u ovom trenutku imamo 50 posto škola koje nemaju nijednog oboljelog učenika i 152 škole s jednim ili dva pozitivna učenika tako da, ističe, misli da je stav kojeg su i prije propagirali u redu i da škole treba držati otvorenima koliko god je to moguće.

- Imamo više slučajeva da su problem nastavno i tehničko osoblje u školama, a ne samo djeca i razgovarat ćemo sa Zavodom da vidimo kakve pomake možemo napraviti, najavio je Fuchs.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!