Glavna sestra Opće bolnice Pula: Nije bilo nikakvih opstrukcija i prosvjeda

04.10.2021.

13:39

Autor: T.D./Studio 4/HRT

Irina Pucić

Irina Pucić

Foto: Studio 4 / HRT

Skupilo se 60-ak zaposlenika u Općoj bolnici Pula, ali testiranje je brzo teklo tako da nije bilo nikakvih opstrukcija, prosvjeda. Svi su to mirno odradili, uzet im je bris, rekla je Irina Pucić, glavna medicinska sestra Opće bolnice Pula gostujući u emisiji HTV-a "Studio 4". 

- Prema našem planu, danas je trebalo doći 162 djelatnika Opće bolnice Pula na testiranje, bris. A drugi koji su cijepljeni, trebali su prošli tjedan donijeti svoje COVID potvrde na uvid. Nije bilo negodovanja, već navala na testiranje u rano jutro prije stupanja na radno mjesto. Skupilo se 60-ak zaposlenika, ali to je brzo teklo tako da nije bilo nikakvih opstrukcija, prosvjeda. Svi su to mirno odradili, uzet im je bris i svi su se vratili na svoja radna mjesta, rekla je Irina Pucić.

Istaknula je kako je za ovakvo organiziranje potrebno veliko opterećenje, a sve u cilju kako bi što manje opteretili zdravstveni sustav te da radni procesi i procedure teku nesmetano. 

- Bili smo opterećeni kako će to proteći i hoće li biti opstrukcija. Danas je to prošlo u mirnom okruženju i tonu. Očekujem da će to tako biti i dalje. Prilagođavat ćemo se uvjetima. Nije bilo pozitivnih nalaza testiranja. Djelatnici će se prema odluci ministarstva trebati dvaput tjedno testirati. Radimo kontrole zaposlenika koji su eventualno kontakati s pozitivnim osobama. Kod nas su i sad ta testiranja relativno česta. Sad su dvaput tjedno, a po potrebi možda i češće, rekla je.

U ovom trenutku sve ide na teret države glede testiranja.

- Brisevi se uzimaju zaposlenicima i idu na teret države. Priskrbili smo si dovoljno testova i zaposlenici će biti testirani, naglasila je. 

Posjete i COVID potvrde 

- Pacijenti koji dolaze u hitnu ambulantu ne moraju doći s COVID potvrdom jer ovisno o stanju osobe, ona će biti testirana i odrađeni PCR-ovi prije same hospitalizacije. Dodali smo neke pretrage za polikliniku, a tiču se pacijenata. Radi se o ambulanti uho-grlo-nos te kardiologiji, trčanju na traci gdje pacijenti moraju donijeti potvrde. Od danas osobe koje dolaze u posjetu morat će imati COVID potvrde, naglasila je.

Zaposlenici i cijepljenje 

Rekla je kako imaju 75 posto zaposlenika koji imaju neku vrstu imuniteta prema COVID-u.

- To je značajan broj zaposlenika, a ovih 25 posto zaposlenika morat će se dalje testirati, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!