Gotovac: Politički je pristojno mjesto prepustiti onome tko ima potpunu većinu

12.09.2022.

14:26

Autor: M.M./HRT

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac

Foto: HTV / HRT

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac zatražio je od zastupnika stranke da podnesu ostavke na sve funkcije u Gradskoj skupštini.

- Ostavke se ne podnose meni, tako da podatak o podnošenju ostavki nemam. Ostavke su posljedica toga što mi sporazum o suradnji u gradskoj skupštini i formiranju većine više nemamo, pa je slijedom toga politički pristojno mjesto prepustiti onome tko za to ima potpunu većinu. Ja ne prejudiciram tko bi to mogao biti, ali mislim da slijedom sporazuma, koji više ne postoji, ne trebamo više to pravo konzumirati, rekao je.

Istaknuo je kako u SDP-u drže do časti, iskrenosti, otvorenosti, te da s obzirom da imaju dileme oko nekih pitanja na koja nisu dobili odgovor, su otkazali sporazum.

- Mi nismo protiv podržavanja platforme Možemo! u njihovom političkom djelovanju u skupštini, ali želimo ju na jasniji, otvoreniji i praktičniji način u kojem će članovi SDP-a vidjeti što se radi, istaknuo je Gotovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!