16:22 / 17.08.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Gradonačelnica Petrinje: Pravo je čudo što nije bilo dodatnih urušavanja

Magdalena Komes

Magdalena Komes

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pravo je čudo što nije bilo dodatnih urušavanja i ljudskih stradanja, rekla je petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes danas u HRT-ovoj emisiji Regionalni dnevnik komentirajući sinoćnji potres magnitude 4,2 s epicentrom kod Petrinje.

- Grad je u jednako lošim okolnostima i zapravo je pravo čudo da, s obzirom na mnoge oštećene objekte, nije bilo dodatnih urušavanja i, na sreću, nije bilo ni ljudskih stradanja, rekla je Komes.


Komes je rekla da je počela obnova takozvanih zelenih kuća.


- Raspisani su javni pozivi. Pozivamo građevinsku struku, obrte, da nam dođu u Petrinju, da odrade kako bi se ljudi što prije vratili, rekla je Komes.


Navela je da je tijekom ljeta bilo dosta uklanjanja ruševina. 


- Grad Petrinja kao lokalna jedinica uspio je preuzeti dio nadležnosti naručivanja elaborata za uklanjanje i sad smo prionuli intenzivnijem uklanjanju u centru grada, ono što predstavlja ugrozu, kako bismo osigurali sigurne koridore za početak školske godine, rekla je Komes.


Zaključila je da će tek s obnovom grad u pravom smislu ponovno oživjeti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!