15:42 / 18.01.2022.

Autor: Hina/HRT/V.G.

Grbin: Premijer i Vlada obnovom stana Petešiću narugali se građanima u kontejnerima

Arsen Bauk, Nino Raspudić, Peđa Grbin

Arsen Bauk, Nino Raspudić, Peđa Grbin

Foto: HTV/Robert Anic / HRT/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je u utorak da su se premijer Andrej Plenković i njegova Vlada obnovom stana predstojniku ureda premijera Zvonimiru Frki Petešiću po tko zna koji put narugali u lice građanima koji već drugu zimu za redom žive u kontejnerima. Arsen Bauk (SDP) ističe da je to loša odluka ljudima na Baniji koji čekaju obnovu, a Nino Raspudić (Klub zastupnika Mosta) poručio: "I Bog je sebi prvo bradu stvorio".

"Hrvatska je fenomenalno mjesto za život!" Da, ako si Frka Petešić!", napisao je Peđa Grbin na Facbooku uz link na članak u kojem se navodi da je država predstojniku Ureda premijera, obnovila stan u rekordnom roku.

"Dok građani Zagreba i Banije više od godinu dana čekaju početak obnove, Zvonimiru Frki Petešiću, predstojniku ureda premijera, država je već obnovila stan oštećen u potresu. Plenković i njegova Vlada su se po tko zna koji put narugali u lice građanima koji već drugu zimu za redom žive u kontejnerima", napisao je Grbin.

Zvonimir Frka Petešić pak ranije danas oštro je opovrgnuo medijske napise poručivši da nisu točni, kao i da on nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s obnovom stana u kojemu živi kao najmoprimac. 

Arsen Bauk
, saborski zastupnik SDP-a i Nino Raspudić, Klub zastupnika Mosta, komentirali su obnovu stana Frke Petešića.

- Država je još jednom pokazala da je, kada se radi o nekome "važnom", u stanju preskočiti sve administrativne prepreke, one koje nije u stanju preskočiti za "obične građane". To je loša poruka ljudima koji čekaju smještaj na Baniji ili Zagrebu, ocijenio je Bauk.

- Što sam stariji uviđam da su gotovo sva mudrost i znanje koji su čovjeku potrebni sadržani u narodnim poslovicama i izrekama u kojima je destilirano iskustvo puno generacija prije nas, pa ću odgovoriti samo jednom izrekom - i Bog je prvo sebi bradu stvorio, kazao je Raspudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!