Ozlijeđeni HEP-ov radnik i dalje u životnoj opasnosti

28.01.2021.

09:41

Autor: Ruža Ištuk/T.V./Dnevnik u podne/Studio 4/HRT

Ozlijeđeni HEP-ov radnik i dalje u životnoj opasnosti

Ozlijeđeni HEP-ov radnik i dalje u životnoj opasnosti

Foto: HTV / HRT

Nakon što je jučer na trojicu HEP-ovih djelatnika bacio bombu, uhićenog 71-godišnjaka iz Pakraca ispitao je sudac Županijskog suda u Bjelovaru. Tereti ga se za teško kazneno djelo pokušaja ubojstva. HEP-ov radnik, kojeg je, uz još dvojicu njegovih kolega, eksplozivnim sredstvom ranio 71-godišnji muškarac, sinoć je operiran u KBC-u Zagreb. Imao je više gelera u glavi, trbuhu, a najviše po nogama. 


- Radi se o težim tjelesnim ozljedama s prodorima gelera u kosti lica i kosti glave, eventualno s ozljedama koštane mase. Po dolasku su napravljene dijagnostičke pretrage središnjeg živčanog sustava i trbuha, u trbuhu je također bilo više gelera koji su izvađeni tijekom operacije. Pacijent je trenutačno u jedinici intenzivnog liječenja, čekaju se rezultati dodatnog skeniranja kako bismo odredili dodatnu terapiju za liječenje središnjeg živčanog sustava. Kirurško zbrinjavanje trbušne šupljine je završeno, a po očitanju skenova nastavit ćemo terapiju intenzivnog liječenja središnjeg živčanog sustava, dakle teške su ozljede, u životnoj opasnosti je u ovome momentu, rekao je za HTV prof. dr. sc. Slobodan Mihaljević, predstojnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb.

O stanju ozlijeđenog radnika jutros je u Studiju 4 govorio i prof. Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

- Sinoć je hitno operiran, nakon stabilizacije. Bio je jedno vrijeme loše, nakon operacije je stabilan. Imao je multiple gelere i po glavi, abdomenu, trbuhu, nogama. Sinoć je operiran, Jutros sam se čuo s docentom Željkom Jelinčićem koji ga je i operirao i koji mi je rekao da je jutros stabilan. Uskoro očekujemo i buđenje pacijenta. Ozlijede glave nisu tako ozbiljne da bi bio životno ugrožen. On je stabilno i mi očekujemo da će biti sve bolje i bolje. Čekamo buđenje da vidimo kakvi su eventualno neurološki problemi zbog ozljede glave, rekao je Ćorušić.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!