13:48 / 17.05.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Hrebak: Nismo išli u koaliciju tako da nismo očekivali pobjedu u prvom krugu

Hrebak: Nismo očekivali pobjedu u prvom krugu

Hrebak: Nismo očekivali pobjedu u prvom krugu

Foto: Studio 4 / HRT

Nismo išli ni u kakve koalicije, u takvom slučaju ne očekujete pobjedu u prvom krugu, a kamoli ovako veliku, od 67 posto, kaže gradonačelnik Dario Hrebak i za HTV-ov Studio 4 govori o budućim planovima za Bjelovar.

Na pitanje je li očekivao ovako premoćnu pobjedu i otkud tolika podrška Bjelovarčana, Hrebak kaže kako iskreno nije očekivao tako uvjerljivu pobjedu pogotovo jer je HSLS ove godine sam izašao na izbore.

- Nismo išli ni u kakve koalicije, išli smo protiv kandidata HDZ-a i protiv kandidatkinje SDP-a. U takvom slučaju ne očekujete pobjedu u prvom krugu, a kamoli ovako veliku, od 67 posto, kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

Hrebak vjeruje kako su Bjelovarčani jednostavno uvidjeli sve što je napravljeno u zadnje četiri godine, sve pozitivne pomake u gradu.

- Od uvođenja transparentnosti, do ukidanja prireza nakon 20 godina, dizanja gospodarstva, danas u Bjelovaru radi oko 600 ljudi više. Grad smo podignuli s dna ljestvice iskorištavanja europskih fondova na prvih najuspješnijih 10 posto gradova u Hrvatskoj.Sve to je dalo jedan određeni zamah, objašnjava Hrebak.

Dodao je da unatoč ovakvim sjajnim rezultatima ostaju prizemni i već od ovog tjedna kreću s poslom jer vjeruju da najbolje za Bjelovar tek dolazi.

Pohvalio je svoje protukandidate na konstruktivnoj kampanji i zahvalio svim građanima koji su glasali na lokalnim izborima.

Na pitanje je li očekivao da će ga, budući da su koalicijski partneri u parlamentu, HDZ podržati, a ne ići sa svojim kandidatom u Bjelovaru, Hrebak je odgovorio da "ne gleda na to tako".

- Svaka stranka ima pravo na svoj politički put. HSLS i HDZ su korektno surađivali u gradskom vijeću. Mi smo imali svoje vizije kako Bjelovar dodatno unaprijediti, nismo se na tom putu našli, rekao je Hrebak.

- Neovisno o tome jučer sam čestitao svim protukandidatima i svima pružam ruku suradnje u gradskom vijeću. Ova velika podrška građana nas obvezuje i moramo ju opravdati, zato će sljedeće četiri godine biti vrlo izazovne, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!