16:30 / 23.08.2021.

Autor: Klara Dujmović/Regionalni dnevnik/HRT

Istru pogodilo nevrijeme; U samo dva sata zabilježeno oko 6500 udara munja

ilustracija

ilustracija

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Stigla je najavljena promjena vremena koja je prvo zahvatila zapadne krajeve zemlje. Istru je pogodilo jako nevrijeme s obilnim pljuskovima i grmljavinom. U samo dva sata zabilježeno je oko 6 i pol tisuća udara munja. Temperatura zraka ponegdje se snizila za čak 15 stupnjeva. Kiša je pridonijela i stvaranju velikih prometnih gužvi u najvećim istarskim gradovima. Srećom, vatrogasci nisu imali previše posla, osim intervencija u stambenom prostoru u Umagu i dječjem vrtiću u Vodnjanu.

Gužva na istarskim prometnicama. Uz kišu koja je pljuštala za vožnju je bilo potrebno podosta strpljenja. I vremena. U Pulu se ulazilo oko sat vremena.

Gosti - pomalo nestrpljivi, mjesto za parkiranje se tražilo nešto duže. Policija poziva na oprez u prometu.

- Promet je pojačan. Od 11 do 13 sati dogodilo se 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Apeliramo na građane da ne dolaze u centar grada ako ne moraju da to izbjegnu - poručuje Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske.

U prostorije dječjeg vrtića u Vodnjanu prodrla je voda. No, složni i strpljivi, vatrogasci su brzo ispumpali sve. U gradu su srećom, intervenirali svega dva puta.

A za kišnog ili oblačnog dana brojni se turisti upute u grad. Kada se ne može na more, može se u razgledavanje grada. Pred Arenom, tako, redovi. Inače, kiša je bila kratkotrajna. Posvuda je donijela gužve i toliko očekivano osvježenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!