Kajtazi: Predsjednik Milanović ne bi trebao pridonositi stereotipima

28.07.2022.

17:52

Autor: M.M./HRT/Hina

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi komentirao je u četvrtak izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića o Romima te rekao da predsjednik ne bi trebao pridonositi stereotipima, kao i da je današnjom izjavom uvrijedio čitavu romsku zajednicu.

Nastavno na današnju izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića: Gledajte, ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napravit profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima, mogu poručiti da je romska zajednica ionako, po svim istraživanjima, izložena prekomjernoj diskriminaciji i da tim stereotipima ne bi trebao pridonositi i sam predsjednik države, napisao je Veljko Kajtazi na svom facebook profilu.

- Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti što i na koji način govori o svojim sugrađanima u javnom prostoru, poručio je Kajtazi te naglasio da si predsjednik države trebao biti predvodnik u borbi protiv bilo kakve diskriminacije, a posebno one po nacionalnoj osnovi.

- Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu, ustvrdio je Kajtazi.

Milanovićevu izjavu komentirao je i premijer Andrej Plenković.

- To je rekao? Pa nije valjda to rekao? Ja se nadam za njega da to nije rekao. Malo mi ga je onda žao, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!