Katičić reagirao na optužbe Maje Đerek i Milanovićeve izjave

01.02.2022.

17:58

Autor: HRT

Krunoslav Katičić

Krunoslav Katičić

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Krunoslav Katičić, glavni tajnik HDZ-a, objavio je putem twitera da s indignacijom odbacuje optužbe Maje Đerek jer su lažne. Ako me nastavi klevetati pozivam je da se suočimo na poligrafu, poručio je Katičić. Potom je reagirao i na današnje izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića o tome da bi "Vlada trebala dati ostavku ako je i pola istina onoga što je rekla Maja Đerek". 

"S indignacijom odbacujem optužbe gđe Maje Đerek o meni iz jednog jednostavnog razloga - jer su lažne. Ne znam zašto me i u dogovoru s kim nastoji neutemeljeno ocrniti, ali je pozivam, ako me nastavi klevetati, da se suočimo na poligrafu", stoji u tvitu Krunoslava Katičića.

Mediji prenose da je Đerek Katičića apostrofirala kao osobu koja je pokušavala intervenirati za pojedine korisnike državnih prostora. 


Katičić se putem tvittera referirao i na izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića te navodi da "na Milanovićev novi izljev uvreda, mržnje i prizemnih laži ne bi trošio odviše riječi". 

"Na Milanovićev novi izljev uvreda, mržnje i prizemnih laži ne bih trošio odviše riječi. Jasno je da se koristi i najprljavijim sredstvima samo kako bi pokušao naštetiti HDZ-u i Vladi RH, ali i skrenuti pažnju sa svojeg političkog i moralnog posrnuća", stoji u Katičićevoj objavi.  

Predsjednik Republike Zoran Milanović kazao je danas da bi Vlada trebala dati ostavku ako je istina pola onoga što je rekla bivša zaposlenica Državnih nekretnina Maja Đerek.

Zviždačica i bivša zaposlenica Državnih nekretnina Maja Đerek jučer je završila s davanjem iskaza istražiteljima Uskoka nakon što je prijavila nezakonitosti s nekretninama u državnom vlasništvu pri čemu je prozvala i ministra Marija Banožića koji je u potpunosti odbacio optužbe. I dok Đerek u izjavi nakon ispitivanja u tužiteljstvu ostaje pri javno izrečenim optužbama, Banožić koji je ranije bio ministar državne imovine izjavo je novinarima da ona nije zviždačica već "zviždaljka" interesne skupine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!