Klisović: Ako je realan, Grad će stati iza projekta bolnice Srebrnjak

11.07.2022.

12:50

Autor: HRT/Hina

Joško Klisović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Joško Klisović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) rekao je u vezi EU projekta translacijske medicine u Dječjoj bolnici Srebrnjak kako čekaju da se u dogovoru s Vladom donese konačna odluka o projektu, a Grad će stati iza njega ako se može realizirati.

- Grad će stati iza projekta ako vidi da je realan i da se može provesti. Da bi to učinio, mora ostvariti punu suradnju i dobiti sve informacije od Vlade. U ovom trenutku radi se na razmjenama informacija, mišljenja i procjena što dalje sa Srebrnjakom, rekao je Klisović na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine. Nitko ne želi ići u projekt za koji ne vjeruje da se stvarno može realizirati, svi bi željeli da konačno stavimo 'točku na i'. Pitanje je koliko je realno da se on u ovoj fazi realizira, a ako to ne bude moguće šteta za Grad će biti golema, nekih 500 milijuna kuna, dodao je. 

Klisović je najavio da će u utorak, na 14. sjednici Gradske skupštine, na dnevnom redu biti 28 točaka, od kojih bi tri trebale ići po hitnom postupku - odluka o socijalnoj skrbi, proširenje djelatnosti Centra za autizam te dopuna odluke o zakupu površine javne namjene. 

Istaknuo je i da će na dnevnom redu biti prijedlog zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. Naglasio je kako su 13% Zagrepčana osobe s invaliditetom, a u Hrvatskoj je 33 posto osoba s invaliditetom nezaposleno, što je bitno više od prosjeka EU, dok ih 37 posto živi na pragu siromaštva.

Rekao je da će na dnevnom redu biti i izvješće o provedenim mjerama za suzbijanje siromaštva i isključenosti te izvješće o starijim osobama jer mnogi od njih pripadaju i u tu kategoriju, pa će zastupnici saslušati gradonačelnika Tomislava Tomaševića što Grad radi da se situacija bitnije popravi.

Najavio je da će Klub SDP-a predložiti točku - platformu "zviždač", gdje će zadužiti gradonačelnika za izradu platforme koja je, podsjetio je Klisović, bila i dio koalicijskog programa. To je još jedan doprinos SDP-a transparentnosti rada Gradske uprave i gradskih poduzeća, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!