Korisnicima pučke kuhinje besplatna frizura

16.04.2022.

16:29

Autor: Marija Milas/Regionalni dnevnik/HRT

Korisnicima pučke kuhinje besplatna frizura

Korisnicima pučke kuhinje besplatna frizura

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu svakodnevno se brine za one koji si ne mogu priuštiti topli obrok. Uz šunku i pincu na dar, zahvaljujući volonterima, korisnici pučke kuhinje mogli su danas dobiti i besplatnu frizuru.

Velika subota u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu počela je šišanjem.

- Došla sam se malo srediti pred Uskrs, a Uskrs ću provesti s kćeri, unucima i zetom, rekla je Biserka, korisnica usluge.

- Ova inicijativa o šišanju nastala je prošle godine, rekao bih, nekako spontano, kako ovdje imamo jednu lijepu grupu mladih "duhovno duhovite večeri" koji se okupljaju četvrtkom, ovi dečki dolaze redovito na te susrete kod fra Stjepana, i eto ponudili su svoje usluge šišanja, rekao je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje Sv. Duh.

- Volontiramo u sklopu DDV-a Sveti Duh kako bi pomogli siromašnim ljudima i malo im uljepšali ove blagdane, rekao je frizer Stjepan.

Uz šišanje, potrebitima su osigurane šunke i pince.

- Inače pred velike blagdane pa tako i pred Uskrs pojačan je rad pučke kuhinje. Mi smo pripremili više od 500 porcija danas kuhane šunke, pinci, i voća i povrća koje ćemo podijeliti našim korisnicima, dodao je fra Vidović.

- Super, nemoj me ni pitati što mi to znači, super, spašavate nas, ja zahvaljujem dragome Bogu i dobrim ljudima, i to je moje mišljenje i to govorim uvijek, rekla je Lucija, korisnica pučke kuhinje.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu jedna je od najaktivnijih. Svakodnevno pripreme 400 obroka. Pomoć pružaju svakome tko zatraži topli obrok, kruh i riječi podrške.

- Toplu riječ, podršku, nema problema, pogotovo od fra Vladimira, a od vinčeka da ne pričam, dodala je Biserka.

- Uputiti lijepu riječ pomoći nekome tko nema, od koga svi okreću glavu, to je jednostavno ispunjenje, smatra volonterka Vesna.

Svi koji žele pomoći potrebitima, mogu to učiniti donacijama ili volontirajući tijekom cijele godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!