07:59 / 06.09.2020.

Autor: HRT

Koronavirus - najnovije informacije

Arhivska fotografija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Arhivska fotografija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na bolničkom liječnju je gotovo 300 ljudi, a porastao je i broj pacijenata na respiratoru - sada ih je 21.
U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 225 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula. Trenutačno oboljelih je 2758. Na bolničkom liječnju je gotovo 300 ljudi, a porastao je i broj pacijenata na respiratoru - sada ih je 21. Najviše novozaraženih i dalje je u Splitu i Zagrebu. Strože mjere od ponoći se uvode u još pet županija.

➡️ Informacije o pandemiji iz minute u minutu pratite na
hrt.hr/koronavirus!
➡️ Povratak u klupe, više škola kreće 'online'

Najviše zaraženih ponovno je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 58. Većina su kontakti prethodno oboljelih osoba, a slično je i u Zagrebu s 53 novozaraženih. Među njima i jedna nezdravstvena djelatnica privatnog doma za starije i nemoćne.Zaražena je i jedna zdravstena djelatnica kliničke bolnice Sveti Duh. Sedam djelatnika je u samoizolaciji, a njihovi nalazi za sada su negativni. Pacijenti nisu ugroženi i bolnica radi punim kapacitetom. I u Istri je među novooboljelima  zdravstveni djelatnik, a u Slavonskome Brodu virus je ušao u dom za starije i nemoćne.

Strože mjere za više županija

Nakon jučerašnjeg rekordnog broja novooboljelih osoba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, situacija danas puno mirnija, zaražene su 3 osobe, nisu povezane sa svadbom koja se pokazala novim žarištem, ali epidemiolozi očekuju nove slučajeve. Pa zbog svega toga u toj županiji od sutra - strože mjere - ograničen broj ljudi na svadbama. Isto je u još 4 županije - Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj i Koprivničko-križevačkoj.

Neke škole sutra ne počinju s nastavom

Sutra počinje nastava, a već se zna da se to neće dogoditi u više škola, i to zbog zaraze među djelatnicima. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji Osnovna škola Marina Držića neće raditi dva tjedna i učenici će nastavu pratiti od kuće, baš kao i učenici osnovne škole u Murteru. Srednja škola Prelog odgađa početak nastave za sedam dana, a idući tjedan nastave neće biti ni u osnovnoj školi u Koprivnici. S modelom C počinju i škola u Loboru te Sinju.  OpširnijePolicija istražuje incident na "Festivalu slobode"

Policija istražuje incident koji se dogodio na jučerašnjem skupu Festival slobode. Naime, na trg bana Jelačića došla je Hitna pomoć, jer je navodno jednoj osobi pozlilo. Hitna je nakratko ušla među ljude, na što su okupljeni negodovali i zviždali. Slučaj je osudila i Hrvatska liječnička komora. OpširnijeCovid 19 u svijetu - preko 27 milijuna zaraženih

U svijetu je broj zaraženih koronavirusom prešao 27 milijuna, a aktivnih je slučajeva najviše u Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji i Brazilu. Dosad je preminulo oko 885 tisuća ljudi. Sa završetkom ljeta u mnogim europskim zemljama raste broj zaraženih pa se pooštravaju epidemiološke mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!