20:23 / 25.04.2022.

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik HTV/HRT/D.S.

Matijević: Kampanju ću voditi bez prepucavanja

Davor Matijević (SDP)

Davor Matijević (SDP)

Foto: Dnevnik HTV / HRT

Gradski odbor SDP-a jednoglasno je odabrao Davora Matijevića za svog kandidata za gradonačelnika Splita. S SDP-ovim kandidatom u središnjem Dnevniku HTV-a razgovarala je Ivana Šilović.


Govoreći o predstojećoj kampanji Davor Matijević rekao je da će kampanju voditi bez prepucavanja.


- Kao i naši sugrađani, i ja sam sit prepucavanja i ove disfunkcionalne politike, zapravo stihije koja vlada već dugi niz godina. Naši sugrađani zaslužuju da raspravljamo o našim projektima i vizijama kako ćemo razvijati Split, rekao je  Matijević i dodao da bi fokus kampanje trebao biti upravo na tome, a ono što se događalo posljednjih mjeseci bilo je poprilično mučno za sve.


Komentirajući činjenicu da je njegov prethodnik, Ante Franić otišao iz SDP-a i hoće li možda i on doći do takvog iskušenja, rekao je da je u stranci već 14 godina.


- Bio sam u stranci i kada je bila na vrhuncu, ali i kada je doživljavala padove te sam joj iznimno lojalan. Najvažnije je što me članstvo poznaje, zajedno se borimo za vrijednosti koje SDP promovira i nemojmo zaboraviti, koliko god da je SDP imao nekakvih pogrešaka koje je skupo platio u prošlosti, SDP je jedina platforma na splitskoj političkoj sceni koja se bori i zastupa socijaldemokratske vrijednosti, prava radnika i obrtnika, prava ranjivih skupina i na sve građane gleda na jednak način, kaže.


Matijević je bio jedan od najaktivnijih gradskih vijećnika, sada kreće u kampanju, a zalaže se, između ostalog i za POS-ove stanove.


- U 10 godina izgubili smo 110 tisuća stanovnika, dok su paralelno rasli gradovi iz splitskog okruženja poput Solina, Kaštela, rekao je. Stambenu politiku grada Splita istaknuo je kao gorući problem, no to je samo jedna od boljki grada Splita s kojom se treba nositi, zaključio je.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!