14:45 / 20.05.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Milanović: Na sastanku s premijerom pričali smo "strictly business”

Milanović: Na sastanku s premijerom pričali smo "strictly business”

Milanović: Na sastanku s premijerom pričali smo "strictly business”

Foto: Studio 4 / HRT

Ja predlažem da nekad radi posla odradimo nešto zajednički, a druga strana kaže da neće, i što ja onda mogu?, izjavio je predsjednik Milanović te govorio o sastanku s premijerom i nabavci borbenih zrakopova.

Sastanak Vijeća za obranu

Na pitanje je li današnji sastanak s premijerom i predsjednikom Sabora početak kraja razmirica Milanović je odgovorio kako ne zna.

Kao komentare na rezultate rekao je kako unatoč nekim navodima on nije šef opozicije, poželio je dobro svima koji će pobijediti ili su već pobijedili na izborima.

Rekao je kako je promjena vlasti u Zagrebu velika promjena i poručio je novoj vlasti "budite dobri, efikasni, i prije svega pošteni”.

Protokol dana Oružanih snaga

- Ja predlažem da nekad radi posla odradimo nešto zajednički, a druga strana kaže da neće, i što ja onda mogu?, izjavio je predsjednik.

- Opet imamo dan Oružanih snaga, i opet se petlja oko protokola. Ne možeš znati što će biti i kada će biti, ja sam se već pripremio, zajednički ili ne, rekao je Milanović i zamolio da ga se ne stavlja u istu razinu s Plenkovićem jer nisu isti.

Rekao je kako je danas na sastanku s premijerom pričao samo o avionima, "strictly business”.

- Na Dan oružanih snaga, po protokolu, ja sam prvi i nudim svoje društvo prije svega premijeru. Vijenac je zajednički u ime Republike Hrvatske, u ime države. Kako ocjenjujete pristup strane koja to cijelo vrijeme odbija i pristup strane koja to nudi kao nekakav najniži zajednički nazivnik? Ne moramo se družiti, dometnuo je Milanović.

O nabavci borbenih aviona

Nije želio komentirati za koji će se borbeni zrakoplov Hrvatska odlučiti.

- No comment. Htio bih da Vlada donese odluku što prije. Proces je dosad bio dobar, nije bilo curenja podataka koji su stroga tajna. Hrvatskoj javnosti se na kraju mora položiti račun, ne može biti da se ne zna koliko to košta. Vidjet ćemo što ćemo dobiti i za koju cijenu, rekao je.

Predsjednik je rekao da je najbitnije da Hrvatska ima avione iz natječaja najkasnije do 2024. godine.

- Hrvatska ne bi smjela biti bez vlastitih resursa niti dana. Vodimo računa da naši kapaciteti ne budu prazni, izjavio je Milanović.

- Nadam se da će Vlada donijeti odluku prije Dana oružanih snaga. Možda nije moglo iza Nove godine, zbog potresa i svega, ali u zadnja tri i pol mjeseca to je moglo već "biti u cijevima", zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!