14:16 / 29.09.2020.

Autor: T.V./HRT

Milanović: Ne mogu premijera privesti da razgovara sa mnom

-

-

Foto: - / -

Predsjednik je, komentirajući aferu Janaf, ponovio da su premijer i unutar unutarnjih poslova morali biti upoznati s istragama koje se vode.
Mi smo tamo (u klub Dragana Kovačevića) otišli dva dana nakon potresa, u vrlo uskom krugu ljudi. Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu, zna se u kakvom kontekstu ja. No nemojmo biti ometači. Svatko može biti izvrgnut pitanjima, pa i ja, dapače, rekao je predsjednik Zoran Milanović u Bjelovaru, gdje sudjeluje na  obilježavanju Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja.

➡️ Plenković o curenju informacija u aferama

Predsjednik je, komentirajući aferu Janaf, ponovio da su premijer i unutar unutarnjih poslova morali biti upoznati s istragama koje se vode.

- Premijer je šef vlasti, ne samo simbolički, on je morao znati, ustvrdio je Milanović. Trenutačno sam ja predsjednik Republike i ja o tome moram govoriti, dodao je.

- Ja ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom da ga natjeram da prizna. Ne zanima me kad su izbori, hoću li biti kandidat na izborima, iza mene mora ostati nešto što valja, naglasio je.

Kaže da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa, Dragan Kovačević, pod istragom.

Odbio je, na pitanje novinara, komentirati današnji performans Marijane Puljak i Dalije Orešković.

- To ću preskočiti, da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne dajem na važnosti, poručio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!