Mimohod ukrajinske zajednice u Zagrebu

24.03.2022.

20:08

Autor: Dnevnik/HTV

Mimohod ukrajinske zajednice u Zagrebu

Mimohod ukrajinske zajednice u Zagrebu

Foto: Dnevnik / HTV

Ukrajinska zajednica Grada Zagreba održala je u glavnom gradu mirni mimohod u znak potpore ukrajinskim braniteljima i svima koji proživljavaju rat. 

"Zaustavimo Putina", "NATO zatvori nebo", "Hvala Hrvatska", samo su neke od poruka Ukrajinaca, ali i drugih okupljenih građana, javila je za središnji Dnevnik Nikolina Ćosić. Mimohodom su željeli iskazati ukrajinskim braniteljima, ali i žrtvama.

Okupili su se nešto nakon 17 sati na glavnome zagrebačkome trgu odakle su prošetali do Kamenitih vrata gdje su zapalili žute i plave svijeće i pomolili se za sve koji prolaze ratne strahote. Među njima je bio i ukrajinski veleposlanik Vasilij Kirilič koji je Mariupolj usporedio s Vukovarom u Domovinskome ratu.

Poručio je kako je trenutačno u Ukrajini - desetak takvih Vukovara. Glavna je poruka, dodala je Ćosić - da se rat što prije zaustavi, rat koji su danas okupljeni nazvali genocidom protiv ukrajinskog naroda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!