Ministarstvo hrvatskih branitelja: Vesna Bosanac- heroina Domovinskog rata

21.03.2022.

12:49

Autor: I.Z./HRT/Hina

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja s tugom su primili vijest o smrti hrvatske liječnice Vesne Bosanac, koju će Hrvatska zauvijek pamtiti kao ravnateljicu vukovarske ratne bolnice i heroinu Domovinskog rata.

Zbrinjavanje ranjenika, skrb o bolesnima, rodiljama i novorođenčadi, tijekom tromjesečne opsade grada odvijala se u gotovo nemogućim uvjetima, no pravi pakao uslijedio je nakon okupacije grada.

Vukovarska bolnica u Domovinskom ratu postala je simbol obrane i stradanja Vukovara, ali i cijele Hrvatske, a njezini djelatnici primjer požrtvovnosti, predanosti i hrabrosti.

Bitka za Vukovar iznjedrila je mnoge heroje, a među njima je svakako i dr. Vesna Bosanac, koja je svoj život posvetila spašavanju ljudskih života - od ratne do Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, istaknuli su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Naglasili su i kako su zahvalni za njezin doprinos u obrani domovine i dugogodišnju suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja, kao i za promicanje istine o Domovinskom ratu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!