Bulj i Petrina odbijaju uvođenje šire uporabe COVID potvrda

15.11.2021.

20:53

Autor: HRT/Hina/J.L.

Miro Bulj i Stipe Petrina

Miro Bulj i Stipe Petrina

Foto: Patrik Macek/Dusko Jaramaz / PIXSELL

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj i I načelnik općine Primošten Stipe Petrina objavili su da neće uvesti COVID potvrde u širu uporabu.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj izjavio je da za ulazak u prostorije sinjske Gradske uprave građanima neće trebati COVID potvrda. Ta se potvrda, po odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite, treba posjedovati od utorka, 16. studenog, prilikom ulaska u javne ustanove i državne institucije.

- Ja sam gradonačelnik svim građanima Sinja i cijepljenima i necijepljenima, i moja je dužnost svima ravnopravno osigurati usluge Gradske uprave Sinja bez pokazivanja COVID potvrde pri ulasku u Gradsku upravu, rekao je Miro Bulj.Istaknuo je da on kao gradonačelnik ne želi dijeliti građane na one koji su cijepljeni i one koji nisu.

Po njegovim riječima, uvođenje COVID potvrde pri ulasku u javne ustanove i državne institucije nema svrhe jer se pokazalo da i oni koji su cijepljeni i posjeduju COVID potvrdu "također obolijevaju od COVID-a. Uputio je obavijest građanima Sinja u kojoj se navodi kako će od 16. studenoga, bez obzira na nove epidemiološke mjere građani bez ograničenja moći koristiti usluge Gradske uprave.

"Poštovani, od utorka, 16. studenoga 2021., bez obzira na nove epidemiološke mjere, svi naši sugrađani moći će koristiti slobodno i bez ograničenja usluge Gradske uprave Grada Sinja, a isto preporučujem tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja. Gradska uprava Grad Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izići u susret pod jednakim uvjetima, poručio je Bulj.

Slično je najavio i načelnik Primoštena Stipe Petrina. Vezano uz epidemiološke mjere koje uključuju COVID potvrde za sve djelatnike u javnim i državnim službama, koje startaju u utorak, 16. studenog, iz Općine Primošten poslali su i priopćenje u kojem su se požalili na manjak uputa Ministarstva uprave i pravosuđa. Petrina tvrdi da nije osigurano vrijeme za pripremu takve mjere koja zahtijeva dodatne ljudske i financijske kapacitete, kao i da nisu zaprimili nikakav protokol ili uputu o načinu postupanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!