Nevrijeme i obilna kiša u Istri i Slavoniji, poplavljeni brojni objekti

31.08.2023.

12:08

Autor: Martina Klaić/B.B.B./Dnevnik/HRT/IMS

Saniraju se posljedice jučerašnjeg nevremena u Istri i Slavoniji. Obilna kiša sručila se na Labin odakle se voda slila u Rašu gdje su bili poplavljeni brojni objekti. Nevrijeme je sinoć pogodilo i Slavonski Brod. Poplavljena je dvokatnica, a vatrogasci su imali akciju spašavanja.

Razmjeri štete u istarskoj Raši su golemi. Jučerašnja obilna kiša potopila je niz obiteljskih domova.

- Voda je nama došla od ceste, niz cestu je došla i onda od kanala. Poplavilo nam je dvorište, oštećen je namještaj, i svi uređaji, rekla je Fatime Mujkić iz Raše.

Pokušava se spasiti što se spasiti da. A toga je malo. Šteta se utvrđuje. Čišćenje i sanacija trajat će danima.

- Trebalo bi sada usisati vodu, uzeti uređaje za isparavanje iz zidova. Namještaj, nemaš što, njega ne možeš usisavati, njega možeš samo baciti, ustvrdio je sumještanin Darko Bošković.

Neadekvatan most stvara probleme


Stanovnici Raše problem vide u ovom mostu.

- Most ima mala usta, dođe voda, udari u most, sama sebi napravi branu, izlije i poplavi sve. Konstantno nas je strah za donje stanove, objasnio je Edin Mujkić.

Za labinske vatrogasce pune ruke posla.

- Imamo sanaciju u Raši, imamo sanaciju još kojeg podruma, autokampa Oliva te Maslenica, u hotelu zbog prodora vode u niže dijelove, rekao je Saša Stepančić, zapovjednik JVP-a Labin.

Obilna kiša i u Slavonskom Brodu


Obilna kiša sinoć u Slavonskom Brodu. U poplavljenom podvožnjaku ostao je zarobljen automobil. Nasreću, vozačica ga je na vrijeme napustila, a izvukli su ga vatrogasci. 

U dvokatnici koja je u nevremenu u srpnju ostala bez krova, stanari u šoku. Voda se slijevala niz zidove u hodnik i stanove na gornjem katu.

- Evo u sobi, vidite li, kupatilo, kod svih, kod svakog djece male ima, zabrinuta je Katica Butumović iz Slavonskog Broda.

Kiša je potopila i podrume.

- Sustav ne može primiti svu tu vodu koja padne u ovako kratkom vremenu, tako da je došlo do poplava u podrumima, objasnio je Ivan Vuleta, zapovjednik JVP-a Slavonski Brod.

Vatrogasci su imali 16 intervencija. Srećom, vrijeme se u idućim danima smiruje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!