Novalja: Uz potvrdu može i tulumarenje

02.07.2021.

19:29

Autor: Ivica Đuzel/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo

S prvim danom srpnja počela je i sezona festivala u našoj najpopularnijoj destinaciji za partije u Novalji. Proradili su i punktovi za testiranje, a oni koji su došli na Zrće, dobro su poznavali nova pravila ponašanja. 

U predvečerje na tada još praznom Zrću ispred punkta za testiranje zatekli smo mlade Austrijance. Čekali su rezultate brzog antigenskog testiranja.

- Platila sam 20 kuna kreditnom karticom jer sam cijepljena dva puta, pokazala sam potvrdu, rekla je Vanessa iz Austrije.

Bez zelene narukvice naime nema ni ulaska u klubove, ni zabave.

- Imamo tri punkta, radno vrijeme je u Novalji do 20 sati, a ovdje je računamo do dva, tri ujutro, naglasila je mr. sc. Tanja Lovrinov, medicinsko laboratorijska dijagnostika.

Po mraku sasvim druga priča. Gužva na ulasku u klub. Testiraju se oni koji još nisu, maše se potvrdama. Sve su stranci i gotovi svi cijepljeni.

- Svi ljudi iza mene su prošli dvije kontrole, prvo su se svi testirali,oni koji nisu imali potvrdu su imali brzi test i dobili su EU potvrdu, prošli su check kod zaštitara i nakon toga su došli u red gdje čekaju narukvice koje im dozvoljavaju ulazak na event, istaknula je Josipa Žižić, odnosi s javnošću noćnog kluba.

I nakon svega napokon ulazak.

- Iz Londona sam i čula sam da je Hrvatske otvorena i najbolja za izlaske, rekla je Natasha iz Velike Britanije.

- Jeste li cijepljeni ? - Jesam, dvaput, potpuno sam zelena, dodala je.

Festival je počeo, prvi nakon pandemijske suše, a velik ispit organizator će imati za vikend, kada stižu i mladi domaći gosti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!