Makarski inovator spaja tražitelje i nuditelje poslovnih usluga

13.02.2022.

07:00

Autor: Šime Kovačević/Regionalni dnevnik/HRT

Nove ideje makarskog inovatora

Nove ideje makarskog inovatora

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ljudski potencijali ono su najvrjednije za svaku državu. Upravo 33-godišnji Makaranin Mario itekako je vezan za svoj grad te bi volio da njegova aplikacija na kojoj trenutačno radi, zajedno s još nekim idejama koje mu se roje u glavi, zaživi i tako mu omogući ostanak u rodnom kraju, ali i da otvori mogućnost zapošljavanja svojih sugrađana.

Mario Marević prije dvije godine predstavio je na Međunarodnom sajmu u Zagrebu svoju aplikaciju "Get Work", te je u konkurenciji oko 200 inovatora osvojio nagradu publike. Pojednostavljeno - aplikacija spaja tražitelje i nuditelje poslovnih usluga na inovativan način.

- Evo jedan primjer, nakon što ste potražili odvjetnike, on objavi svoju uslugu na aplikaciju i vide se komentari koji ljudi su ostavili, ali i termin kada je slobodan i onda možete bukirati tu osobu, objasnio je inovator Mario Marević.

Nažalost, kod nas općenito klima nije baš naklonjena inovatorima, kaže, a što potvrđuje slučaj sa samim patentom, na koji je potrošio 3 tisuće eura. Tri je godine štedio novac od prodaje nekretnina kao agent ili iznajmljivanjem svojih i tuđih apartmana, sve kako bi sakupio potreban početni kapital.

- To je 15.000 € eura, i još za reklamu i početak treba 20.000 € eura, to ćemo još nekako pokušati kroz EU fondove ili pronaći investitora. Jako je teško pronaći investitora, ali ako ćemo imati neke rezultate, nadamo se da ćemo naći, dodao je.

Ono što ga posebno raduje jest to kako se vrijednost njegove tvrtke u nastanku, zajedno s projektom i zahvaljujući tome, budući da je osigurao patent i žig, već procjenjuje na 10 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!