Obitelj sa šestero djece u požaru ostala bez ičega

31.10.2021.

19:25

Autor: Igor Rotim, Dnevnik HTV-a/IMS/HRT

U požaru na kući, obitelj sa šestero djece od godinu i pol do 17 godina - ostala je bez ičega.

U požaru na kući, obitelj sa šestero djece od godinu i pol do 17 godina - ostala je bez ičega.

Foto: HRT / IMS

Nakon što je u Klokočevcima, mjestu pokraj Našica, od posljedica teške prometne nesreće preminuo dvadesetogodišnji mladić - noćas, u istom selu, nova tragedija. U požaru na kući, obitelj sa šestero djece od godinu i pol do 17 godina ostala je bez ičega.

Požar je buknuo oko 3 sata ujutro, izazvan najvjerojatnije pukotinom na dimnjaku. Obitelj se probudila slučajno, roditelji su kroz prozor iznijeli šestero djece na ulicu. U samo tri sata ostali su bez svega. Vatrogasci su mogli samo spriječiti širenje vatre na susjedne kuće.

- Stvarno su bili dečki brzi, stigli su brzo, ali to je prebrzo gorjelo da bi oni mogli nešto napraviti. To je suha gradnja, to je montažna, stara kuća koja je građena vitlovima, trskom, znači to je barut. To je brzo gorjelo i u roku od 15-ak, 20 minuta se razbuktala cijela kuća. Znači, nije više bilo pomoći, komentira za HRT Stjepan Maleta.

Pukom srećom nitko nije stradao. Majka i djeca zbrinuti su za prvu ruku kod rodbine.

Općina Đurđenovac hitno traži kuću za najam u bližoj okolici u kojoj bi se privremeno smjestila obitelj Maleta.

- Općina je spremna uzeti u najam te nekretnine, dok se ne riješi ova postojeća nekretnina koju planiramo zajedno sa svim dobrotvorima u Republici Hrvatskoj obnoviti, poručuje Hrvoje Topalović, načelnik općine Đurđenovac.

Pomoć u obnovi kuće obećala je i država, preko Centra za socijalnu skrb čiji su djelatnici odmah izašli na teren.

- Obećana je financijska potpora ministarstva u smislu adaptacije i osposobljavanja njihovog prostora za nastavak normalnog života, s obzirom da se radi o maloljetnoj djeci koju treba zaštititi i osigurati im siguran dom, kaže Mirjana Rajković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Našice.

Siguran dom obitelj Maleta morat će čekati najmanje do proljeća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!