17:13 / 17.03.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/I.B

Odbijanje cijepljenja Astrazenecom

Cijepljenje u Spaladium Areni

Cijepljenje u Spaladium Areni

Foto: HTV / HRT

Cijepljenje protiv koronavirusne bolesti nastavlja se i u Splitu. Danas se, kako je i bilo planirano, u Spaladium Areni cijepilo 400 pacijenata - 200 Pfizerovim, a 200 AstraZenecinim cjepivom. No, ima i onih koji se, doznajemo, ipak predomisle i ne iskoriste dogovoreni termin cijepljenja.

Današnjih 400 doza cjepiva, Pfizera i Astrazenece, aplicirano je splitskim pacijentima.


Medijski napisi o učinkovitosti AstraZenece zbunili su građane, poručuje liječnica obiteljske medicine Vikica Krolo.

- Pacijenti pitaju koje je cijepivo u pitanju. I pola njih se ipak na neki način dvoumi i odbija cijepljenje s AstraZenecom. U tom trenutku kad odustanumi ih stavljamo na čekanje. Čim dođe neko drugo cjepivo oni će doći na red, ističe dr. Krolo.

Ovaj tjedan stižu i nove doze cjepiva.

- Ovaj tjedan smo dobili 7 tisuća doza cjepiva. Sve je podijeljeno na punktove. Cijepljenje ide svojim tijekom. Nemamo informacije da je tu neko veliko odbijanje, odnosno treba dobro ocjeniti dobrobit i korist cjepiva i na taj način se ponašati, istaknula je ravnateljica NZJZ SDŽ-a dr. Željka Karin.

Već sutra na redu je novih 450 pacijenata, a na raspolaganju će im biti AstraZenecino, Pfizerovo i Modernino cjepivo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!