Održan "Hod za život" u Osijeku i Sisku

23:54 / 11.06.2022.

Autor: HRT/Hina

"Hod za život"

"Hod za život"

Foto: Dnevnik / HTV

Treći Hod za život održan je u Osijeku i Sisku. Pod geslom "Život je zakon!" nekoliko stotina ljudi hodalo je za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke i oca, odnosno cijele obitelji. Ove će se godine Hod za život održati još u Rijeci 25. lipnja.


- Treći puta zaredom, treću godinu hodamo za život, hodamo za zakonski okvir, za promicanje života, izjavio je među ostalim Boris Prpić, kooridnator povorke u Sisku. 

- Sve nas okuplja znanstvena činjenica da ljudski život počinje začećem. Svi smo mi okupljeni ljubavlju prema nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i cijeloj obitelji, izjavila je Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku.

Transparenti i poruke neistomišljenika

U oba grada sudionike "Hoda za život" dočekali su transparenti i poruke neistomišljenika - u Osijeku u organizaciji građanske inicijative Mladforma, a u Sisku Radničke fronte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!