Okrugli stol o (ne)ovisnosti javnog servisa i izboru ravnatelja HRT-a

18.10.2021.

11:00

Autor: Vijesti/P.F./HRT

Okrugli stol oi HRT-u

Okrugli stol oi HRT-u

Foto: HTV / HRT

Sjednicu će danas održati saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije. Na dnevnom je redu povlačenje iz procedure prijedloga odluke o imenovanju glavnog ravnatelja HRT-a od 13. listopada te utvrđivanje novog prijedloga odluke. Prije sjednice Odbora, u organizaciji oporbenih klubova u Saboru je održan okrugli stol o (ne) - ovisnosti javnog servisa i izboru ravnatelja HRT-a.

- Ako želimo imati normalan i vjerodostojan javni servis u interesu hrvatskih građana onda on mora biti doslovno u interesu svih građana, a ne jedne stranke, rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.- S ove pozicije kao ministrica zadužena za medije, kojoj je jedini interes da u ovom trenutku HRT dobije stabilno vodstvo, potvrdit ću da mi je žao da je proces kontaminiran i određenim pogreškama u proceduri koje treba ispraviti, ali mislim da je neki generalni stav, kojeg ste i vi danas ovdje iznijeli, da HRT-u treba novo vodstvo i treba izabrati glavnog ravnatelja HRT-a koji će na tome raditi, rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!