08:41 / 02.02.2021.

Autor: HRT

Paljak: U Sisačko-moslavačkoj županiji od 37 škola u 28 se ide licem u lice

Prazni školski razred

Prazni školski razred

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja i znanosti mag.prim.educ. Tomislav Paljak u emisiji Dobro jutro Hrvatska rekao je kako se epidemiološka situacija se u Hrvatskoj popravlja i nije bilo razloga ne započeti sa školom.


Gostovanje

Gostovanje

Foto: U mreži Prvog / HR

 Ministarstvo je dalo preporuku o povratku učenika u škole, no odluka je bila na lokalnim samoupravama.

- Nastava licem u lice je nezamjenjiva i najkvalitetnija, sretni smo što su u cijeloj Hrvatskoj, osim Istarske županije, djeca od 5. do 8. razreda krenula u svoje škole, rekao je i dodao kako učenici srednjih škola u školu još uvijek neće ići, osim maturanata.

Paljak govori kako djeca s potrebama koja imaju asistente i na C sustavu su, ti asistenti mogu dolaziti k njima u kuću, ako se roditelji s time slože.

Što se tiče, potresom razrušenih škola, Paljak je rekao kako je u Zagrebu bilo oštećenih škola, ali se nastava organizirala dobro, dok je u Sisačko-moslavačkoj županiji situacija dosta teška, no od ponedjeljka su svi krenuli u neki oblik nastave.

- Od 37 škola u 28 se ide licem u lice,a to su objekti koji su dobili zelenu naljepnicu. Devet škola je teško stradalo i djeca iz njih su na C modelu i ministarstvo je za njih osiguralo IT tehnologiju, no problematika koja je i prije postojala su telekomunikacijske veze, ali se radi i na tome, naglasio je.

Dodao je kako djeca moraju biti sigurna te kako sve čini da tako i bude.

Paljak je rekao kako nastavnika ima dovoljno te kako ih nema puno zaraženih.

Panama

Panama

Foto: Ben Fogle - Ljudi od divljine / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!