16:57 / 28.01.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Povratak u škole, je li sve spremno

Prazni školski razred

Prazni školski razred

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Na nastavu u klupama vratit će se svi učenici osnovnih škola te će se dopustiti treninzi i rekreacija na otvorenom. Provjerili smo kakve su reakcije po županijama.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji idućeg se tjedna u klupe vraćaju i učenici završnih razreda trogodišnjih srednjih škola. Osnovne škole spremne su za povratak svih učenika u učionice.

- Provođenje epidemioloških mjera je rutina tu kod nas. Mi smo kretali u rujnu i kao najveća škola u županiji, ne samo u gradu. Osposobili smo 5 ulaza - 2 za razrednu nastavu, 3 za predmetnu i već smo uigrana ekipa, kaže ravnatelj 4. osnovne škole u Bjelovaru Nikola Margetić.

Istra ostaje oprezna s popuštanjem mjera u školama. Od ponedjeljka se situacija mijenja jedino za maturante. Načelnik Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac kaže kako su donijeli odluku da svi osim maturanata i nižih razreda osnovnih škola idu po modelu C, online.

Stožer Osječko-baranjske županije će sutra donijeti preporuku za organizaciju nastave, imajući u vidu da su na području županije na koronavirus pozitivna 44 od ukupno 30.277 učenika osnovnih i srednjih škola. U postocima je to 0,15 posto. Ravnatelji su anketirani i većina je suglasna s predloženim modelom koji je u skladu i s preporukama mjerodavnog ministarstva.

- Osnovnoškolci svi idu u školu, a srednja škola ostaje ista. Prvi, drugi i treći razredi su, ovisno o školi - online, a svi završni razredi idu u školu i na praksu, kaže načelnik Stožera civilne zažtite Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!