Paus: Ne vjerujem u neku opću koaliciju koja bi išla protiv HDZ-a

06.03.2023.

16:39

Autor: Oporbeni zarez/Hrvatski radio/HRT/R.S.

Predsjednik IDS-a, Dalibor Paus

Predsjednik IDS-a, Dalibor Paus

Foto: HTV / HRT

Gost emisije Hrvatskog radija, Oporbeni zarez, bio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus koji je komentirao glasovanje o opozivu premijera Andreja Plenkovića, rad oporbe, izbore i ostale aktualne teme. 


Za emisiju Hrvatskog radija Oporbeni zarez predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je da njegova stranka opoziv premijera Andreja Plenkovića doživljava kao jedan parlamentarni alat u kojem oporba dobiva priliku da progovara o onim temama koje smatra da su važne.

- U ovom konkretnom slučaju to je bila obnova, korupcija i ono što je najvažnije reforme. Stavljanjem toga u fokus oporba je htjela na neki način poručiti vladajućima da se u ovom kontekstu malo pomaknu, dodao je.

Paus je kazao da ako sagledamo povijest interpelacija da je glasovanje o opozivu Plenkovića bilo uspješno.

- Ovo je čak jedan od uspješnijih odaziva na glasovanje s 56 zastupnika, rekao je.

- Ono što mi se nije sviđalo je čitav taj kontekst i od strane oporbe i od strane vladajućih, a i sam odlazak premijera prija završetka rasprave što šalje jednu negativnu poruku prema svima nama odnosno prema građanima, istaknuo je Paus.

Na pitanje može li oporba surađivati na izborima Paus je odgovorio da takva suradnja nije moguća.

- U kontekstu neke šire koalicije koja bi pokupila i lijeve i desne ja ne vjerujem da je moguća suradnja, suradnja je moguća u okviru stranaka koje dijele zajednička stajališta. Ne vjerujem u neku opću koaliciju koja bi išla protiv HDZ-a. Mislim da to ne bi bilo dobro i da bi se to u operacionalizaciji pokazalo lošim, rekao je Paus.

Pogledajte cijeli razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!