10:09 / 15.04.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Pavičić Vukičević o digitalnoj demokratizaciji i obnovi Zagreba

Pavičić Vukičević o digitaloj demokratizaciji Zagreba

Pavičić Vukičević o digitaloj demokratizaciji Zagreba

Foto: Studio 4 / HRT

"Želja mi je da ta aplikacija donese potpuni uvid u trošenje proračunskog novca i sustav javne nabave", izjavila je Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagrebai govorila o digitaloj demokratizaciji i obnovi Zagreba za HRT-ov Studio 4.

U jeku pred kampanje vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević morala je zbog korone uzeti predah što se tiče političkih, ali i drugih aktivnosti. Koliko je to utjecalo na predizborne aktivnosti stranke BM 365 govorila je Jelena Pavičić Vukičević.

Jelena Pavičić Vukičević kaže kako provodi peti dan u samoizolaciji. Rekla je kako osjeća neke lagane simptome, ali se nada kako se oni neće razvijati dalje.

- Nažalost ne mogu raditi ono što najviše volim, a to je biti na ulici s ljudima. Prisiljena sam na ovaj način odrađivati posao i u gradskoj upravi i koordinirati aktivnosti vezane uz kampanju, objasnila je.

Na pitanje zna li kako se zarazila koronavirusom, Pavičić Vukičević je rekla kako se nije time opterećivala i da ne zna nikog tko u ovom trenutku ima koronavirus od koga se mogla zaraziti.

- Naša ideja je razviti jednu aplikaciju koja će svakom sugrađanu biti dostupna na pametnom telefonu ili računalu. Nakon jednostavne registracije putem OIB-a ili eGrađanina imat ćete, u realnom vremenu, informaciju o svim aktivnostima koje se odvijaju u vašoj ulici i vašem kvartu. Moći ćete se izjasniti jeste li s time suglasni i davati određene prijedloge i sugestije, sudjelovati u raspravi, pojasnila je kandidatkinja.

- Moja je želja da ta aplikacija donese dvije stvari - potpuni uvid u trošenje proračunskog novca, sustav javne nabave, stanje imovine u Zagrebu, a s druge strane da putem aplikacije možete plaćati svoje komunalno i druge račune, i da za uredne platiše osiguramo i sustav popusta.

Na pitanje misli li da je za Zagrepčane trenutno ipak važnija tema kada će se krenuti s obnovom, Pavičić Vukičević kaže kako je to dobro pitanje i navodi što je njezina stranka već učinila po tom pitanju.

- Upravo zato smo na osam punktova u Zagrebu organizirali tehničku pomoć prilikom ispunjavanja same dokumentacije i dostave dokumentacije koji ide prema Fondu za obnovu koji je nadležan za obnovu stambenog fonda.

Brine što se, kada smo učinili taj korak i prikupili tu dokumentaciju koja je otišla dalje, ne generiraju se rješenja koja će omogućiti da se ugovaraju radovi, postave skele i doista krene obnova, upozorila je Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba (MB365).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!