Plenković: Nama je važno da su građani mirni

09.09.2022.

19:31

Autor: Ivica Grudiček/T.V./Dnevnik/HRT

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u Krapinsko-zagorskoj županiji. Razgovarao je o lokalnim temama sa županom Željkom Kolarom te gradonačelnikom Krapine Zoranom Grgurovićem. Nakon što je obišao izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora sudjeluje i na 57. festivalu kajkavskih popevki.

Plenković je istaknuo da će se u sjeverne regije i dalje ulagati te da svi projekti koje rade idu dalje. Komentirao je i mjere koje je Vlada donijela.

- Omogućili smo da sve normalno funkcionira u ovoj krizi - vrtići, škole, gospodarstvo, sve će normalno funkcionirati, poručio je Plenković.

Oporba ima primjedbi - kažu da je pomoć nedorečena na što je Plenković rekao da samo - politiziraju.

- Nama je važno da su građani mirni i da mogu zatvoriti financijsku konstrukciju svog domaćinstva, kazao je Plenković. Paket je napravljen u konzultacijama sa sindikatima, komorama, trgovačkim lancima, proizvođačima i on je iznjedren da svima pomogne, dodao je.

Na kraju je premijer izrazio sućut britanskom narodu povodom smrti kraljice Elizabete II.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je premijeru i njegovom timu 'na svemu što rade za građane u teškim vremenima' i na pokrenutim projektima.

Na novinarsko pitanje jesu li u Gradu Krapini zadovoljni mjerama koje je u četvrtak predstavila Vlada RH, Gregurović je odgovorio da je velik dio toga riješen.

- Kod gradonačelnika i načelnika je to tako da bi uvijek još nešto dodatno htjeli, ali mislim da se već na ovaj način jako puno toga riješilo, istaknuo je.

Kolar: Ključni strateški projekt je dogradnja Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama

Župan Željko Kolar premijeru je napomenuo da je ključni, strateški projekt za Krapinsko-zagorsku županiju dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama kao Nacionalni centar za rehabilitaciju i liječenje srca i mozga za koji imaju građevinsku dozvolu.

- Takav jedan centar je potreban Hrvatskoj jer 75 posto stacioniranih pacijenata u Krapinskim Toplicama je s područja čitave zemlje. Prezentiran je i naš centar za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama u Krapinskim Toplicama, zatim projekt Stubičkih Toplica te Z-MED, naš projekt medicinskog HUB-a, kazao je Kolar.

Budući da je u Krapini u tijeku Tjedan kajkavske kulture, premijer Plenković posjet Krapinsko-zagorskoj županiji iskoristio je i kako bi nazočio 57. Festivalu kajkavskih popevki, jednom od najstarijih hrvatskih glazbenih festivala. Prije sutrašnje večeri novih popevki premijer je večeras bio na retrospektivnom dijelu Festivala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!