Terensko popisivanje stanovništva produljeno do 29. listopada

14.10.2021.

17:53

Autor: Vijesti/HRT/IMS/V.G.

Popisivačica

Popisivačica

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Državni zavod za statistiku (DZS) odlučio je do 29. listopada produljiti provedbu druge faze popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj - Popis 2021.


Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada neće biti popisane sve popisne jedinice definirane Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, izvijestio je u četvrtak Državni zavod za statistiku.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi popis, produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi popisa.

- Stoga se građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva, poručuju iz DZS-a.

Najavljuju da će prve rezultate popisa stanovništva u Hrvatskoj objaviti 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!