Lokaliziran požar kod Sukošana

21.08.2021.

17:02

Autor: T.V./HRT

Požar raslinja na području Gornjih Raštana

Požar raslinja na području Gornjih Raštana

Foto: - / Hrvatska vatrogasna zajednica

Lokaliziran je veliki požar koji je poslijepodne buknuo na području Gornjih Raštana nedaleko od Sukošana. Gorjela je trava, nisko raslinje, makija i niska hrastova šuma. 

Vatra se brzo širila, a vatrogasci su uspjeli obraniti kuće.

U gašenju su sudjelovala i tri kanadera.

Uzrok požara zasad se ne zna. 

Gorjelo i na otoku Braču

Splitski Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) zaprimio je u 14,33 sata dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Novog Sela na otoku Braču, kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju požara sudjeluje 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila s područja Brača te jedan Air tractor.

Tucaković: Požar na području Gornjih Raštana još uvijek je aktivan

- Oko 14.33 izbio je požar na ulazu u Novo Selo, općina Selca. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i nešto borove šume, no vrlo brzom reakcijom vatrogasaca s otoka Brača požar je lokaliziran u 15.40. Pod kontrolom je vatrogasaca i trenutačno se vrši sanacija. Vatrogascima je u gašenju pomogao i airtractor koji je bio u izviđanju pa se uključio u gašenje. Drugi požar koji je izbio u 14.42 na području Gornjih Raštana još uvijek je aktivan. Upućene su zemaljske snage - 20 vatrogasaca s vozilima te tri kanadera. Zasad nisu ugrožene kuće ni imovina. Gori trava, nisko raslinje i mlada šuma, rekao je rekao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za HRT Hrvatski radio.

Iz Vatrogasnog operativnog središta HVZ-a  još su jednom upozorili građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom. Ukoliko primijetite dim ili požar odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112, poručili su iz HVZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!