Milanović i predsjedavajući Vojnog odbora NATO-a o sigurnosnoj situaciji u Europi

26.05.2022.

13:16

Autor: T.V./HRT

Milanović i Bauer

Milanović i Bauer

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović primio je predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a admirala Roba Bauera, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji u svijetu i, prije svega, Europi u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, kao i o poziciji i strategiji NATO-a budući da se rat događa uz istočne granice Saveza.

Uz admirala Roba Bauera na sastanku s predsjednikom Milanovićem bila je savjetnica za odnose s javnošću i strateško komuniciranje Eleonora Russel te bojnik Mark Brouwer i pobočnik admirala bojnik Vincent Cordier.

Uz Predsjednika Republike Hrvatske bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, direktor Glavnog stožera OS RH general bojnik Ivica Olujić, zamjenik Vojnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO-u brigadir Emilio Turina te savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Predsjednika Republike kontraadmiral Predrag Stipanović.


Galerija
Milanović i Bauer, Foto: HTV/HRT
Milanović i Bauer, Foto: HTV/HRTMilanović i Bauer, Foto: HTV/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!