Promjena vlasti u Varaždinskoj županiji i njezinom središtu

31.05.2021.

16:31

Autor: Danijela Bratić-Herceg/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Anđelko Stričak

Anđelko Stričak

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Reformistu Radimiru Čačiću birači su ovaj put rekli "ne", a promjena se dogodila i u županijskom središtu - Varaždinu gdje su birači rekli "ne" Ivanu Čehoku. 

Euforija u HDZ-u Varaždinske županije - ne stišava se.

- Ovo je povijesna pobjeda za HDZ, a koliko je velika dovoljno govori podatak koji je tajnica gospođa Sofija izvadila da od 1992. do sinoć nitko nije uspio pobijediti Čačića, rekao je novozabrani varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ).

Stričaku je to uspjelo s 1821 glasom prednosti. Najavljuje ostvarenje obećanih investicija te brigu za sve stanovnike županije.

A Radimir Čačić ne razmišlja još o političkoj mirovini.

- Mandat će i dalje imati gospođa Martinčević, a ja ću imati nešto više vremena da se posvetim stranačkoj organizaciji, koja nažalost u proteklih godinu dana se nije dovoljno snažno razvijala, rekao je Čačić,  dosadašnji varaždinski župan (NS-Reformisti).

Velike promjene i u glavnom gradu županije. Ivana Čehoka s još tješnjom razlikom od 160 glasova "svrgnuo" je SDP-ovac Neven Bosilj. I za njih je to povijesni uspijeh - Varaždin prvi put ima gradonačelnika iz redova SDP-a.

- Presudilo je što smo uspjeli motivirati birače između dva kruga, jer je sigurno po ovim podacima 1000 do 2000 birača koji nisu izašli u prvom krugu jer otpali su njihovi favoriti, rekao je Neven Bosilj, novoizabrani gradonačelnik Varaždina (SDP).

Prioritet mu je pokretanje što većeg broja projekata te konačno rješavanje varaždinskih bala.

Dosadašnji gradonačelnik rezimira - poraz je stigao na velikom plimnom valu promjena u Hrvatskoj.

 Na pitanje kako komentira rezultste nakon prospavane noći, ako je uopće spavao Čehok je odgovorio:

- K'o beba, k'o beba sam spavao. Ne znam zašto ljudi misle da se to treba doživjeti kao nekakav osobni neuspjeh? Ja inače mislim da je ovo jako loš izbor, dakle mislim da je ovo definitivno najgori izbor koji su Varaždinci mogli napraviti jer je riječ o dvije osobe koje nisu u stanju voditi grad, naglasio je dosadašnji gradonačelnik Varaždina (NZ).

On će se pak posvetiti radu u Županijskoj skupštini, gdje će, najavljuje biti konstruktivna oporba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!