16:05 / 10.02.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Puljak: Ivošević je pogriješio prijeteći novinarima

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak: Ivošević je pogriješio

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak: Ivošević je pogriješio

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je na redovitom sastanku s novinarima kako smatra da je njegov zamjenik Bojan Ivošević pogriješio prijeteći urednici Gradske rubrike "Slobodne Dalmacije". Dogradonačelnik će, rekao je Puljak, vrijeme povlačenja iz javnog života potrošiti na podizanje svojeg komunikacijskog standarda, što je ulaganje u budućnost odnosa s građanima i u "još predaniji rad za Split".

Ivica Puljak rekao je novinarima da su, kada su ušli u Banovinu, sebi i građanima obećali da će gradom upravljati tako da rješavaju sve probleme, i one koji se godinama nisu rješavali, te da će sve standarde podignuti na višu razinu, a tako su, kaže, i krenuli.


Priznavši da ima stvarni grč u želucu jer su pogriješili ondje gdje nisu smjeli - u komunikaciji i pristojnom ponašanju - što je dio njihova programa, rekao je kako baš zato nema ni najmanju želju da umanji i relativizira ono što se dogodilo.


- Zbog svega izrečenog dogradonačelnik, ja i svi naši suradnici nismo htjeli uputiti samo javnu ispriku novinarki, nego najaviti i korake koje ćemo poduzeti, ne da se izvučemo iz ove situacije, nego da ovu pogrešku popravimo. Dogradonačelnik Bojan Ivošević se povlači iz javnog života na neko vrijeme kako bi u sebe uložio napore koji su u tako stresnom poslu potrebni za javnu komunikaciju, a ne samo za odlično izvršavanje svojih poslova, rekao je gradonačelnik Puljak. 


Istaknuo je da ne želi izgubiti tako dobrog suradnika koji izvrsno radi svoj posao, a Split, rekao je, ne treba izgubiti beskompromisnog borca za bolji i uređeniji grad. 


Dodao je da ni mediji ne smiju izgubiti mogućnost da sve to prate i valoriziraju na pristojan i slobodan te nepristran način.


- Dogradonačelnik će vrijeme povlačenja iz javnog života potrošiti na podizanje komunikacijskog standarda, što je ulaganje u budućnost naših odnosa i još predaniji rad za Split, kazao je Puljak novinarima. 


Podsjetio je kako je u nastupnom govoru nakon pobjede na izborima rekao da će u njihovu radu biti pogrešaka, a to je jedan od takvih dana.

"Svatko ima šansu popraviti ono što mu je problem"


Na mnoga pitanja novinara gradonačelnik Puljak izjavio je kako je dogradonačelnik Ivošević shvatio da je pogriješio, ispričao se i odlučio da će se povući iz javnosti i raditi na sebi. Ocijenio je kako je Ivoševićev način komunikacije bio neprimjeren te da je problem u komunikaciji, za koji oni znaju da postoji i ne bježe od rješavanja drugih problema.


Na primjedbu novinara da je Ivošević u svojim godinama već trebao naučiti osnove komunikacije, Puljak je rekao kako svatko ima šansu popraviti ono što mu je problem te vjeruje da će se to i dogoditi s Ivoševićem.  


Upitan do kada će dogradonačelniku davati šansu na svoju štetu, Puljak je odgovorio kako je najvažniji interes grada i da su se uhvatili ukoštac s problemima koji su se desetljećima gomilali.


- Sada imamo i mi problem, i isto tako ćemo se uhvatiti u koštac i s tim problemom jer svima nam je na duši interes grada i građana, dodao je Puljak.


Odgovarajući dalje na pitanja, rekao je kako je Ivošević, zbog obiteljskih razloga, prije prijetnji novinarima otputovao u inozemstvo, te da misli da s Ivoševićem još nije kontaktirao nitko ni iz policije ni Državnog odvjetništva.


Novinarima se, u ime Službe za odnose s javnošću, ispričala i Ana Đeldum, rekavši da im je iskreno žao zbog neugodnosti koje je imala Nikolina Lulić (urednica gradske rubrike Slobodne Dalmacije) ili bilo tko od kolega s kojima imaju dugogodišnju ugodnu i profesionalnu suradnju. Poručila je da će se ta suradnja nastaviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!