22:15 / 06.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Sabo: Na izbore izlazim kao nezavisni kandidat

Željko Sabo isključen iz SDP-a

Željko Sabo isključen iz SDP-a

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo najavio je u subotu da će, ako odluka o njegovu isključenju iz stranke koju je donio Glavni odbor ostane na snazi, na lokalne izbore izaći kao nezavisni kandidat.

Sabo predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu zamjera što ne poštuje volju članova organizacija na terenu.

- Mene je maknuo iz vukovarsko-srijemske organizacije, čiji sam bio predsjednik, na prijevaru, rekao je Sabo i ustvrdio da Peđa Grbin "čisti" sve one koji nisu bili za njega kada je biran za predsjednika stranke.

Podsjeća kako mu je predloženo da se povuče iz Predsjedništva i s mjesta predsjednika SDP-a Vukovarsko-srijemske županije uz obećanje da se vrh stranke neće miješati u rad vukovarske podružnice koja će moći samostalno odlučiti o kandidatima za gradonačelnika. Međutim, kaže, to se ipak nije dogodilo već se Peđa Grbin odlučio obračunati s njime, prethodno raspustivši vukovarsku gradsku organizaciju.

- Ovo što se događa, nazvao bi dijeljenje ratnog plijena, izjavio je podsjetivši kako je njegovu kandidaturu za vukovarskog gradonačelnika podržalo 90% članova vukovarskog SDP-a.

Danas je na sjednici Glavnog odbora SDP-a Željko Sabo izbačen iz stranke sa 70 glasova "za", osam "protiv" i četiri suzdržana. Prethodno je Predsjedništvo stranke raspustilo vukovarski ogranak nakon što je gradska organizacija poduprla Sabu kao kandidata za gradonačelnika Vukovara. Sabo je zatim poslao pismo u kojem je stranku obavijestio da aktivira svoj mandat u Predsjedništvu, ali je Statutarna komisija ocijenila da nema osnova da se vrati u vrh stranke. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!