"Moramo proći izgrebani i izbodeni, ali moramo preživjeti"

22.02.2023.

Zadnja izmjena 10:10

Autor: M.Š./Hina/HRT

Silvano Hrelja i Katarina Peović gostovali su u Studiju 4

Silvano Hrelja i Katarina Peović gostovali su u Studiju 4

Foto: HTV / HRT

Nastavljena je sjednica Hrvatskoga sabora. Zastupnici će, među ostalim, raspravljati o izmjenama Zakona o Državnom inspektoratu. Taj je zakon stupio na snagu 1. travnja 2019., no u međuvremenu je doneseno nekoliko posebnih propisa kojima se Inspektoratu određuju novi poslovi, pa zakon treba izmijeniti. Također raspravljat će se o izmjenama zakona o vježbenicima u pravosudnim tijelima te o Pravosudnoj akademiji.

Peović o cinizmu, Hrelja o izbacivanju iz HSU-a


Saborska zastupnica Katarina Peović iz Radničke fronte kaže da je cinično od premijera Andreja Plenkovića kada je rekao "da je Hrvatska među 15 najrazvijenih zemalja svijeta".


- Mi nemamo gospodarstvo, imamo jako loše plaće. Jedva tisuću eura, a ljudi zbog toga odlaze. Tu su i stambene politike... Država se treba pobrinuti za normalno stanovanje, a tu je poskupljenje 1. ožujka. Zašto do toga dolazi? Mi smo izgubili poljoprivredu, a strani lanci nas ucjenjuju. Mi nemamo borbu protiv nepoštenih trgovačkih praksi, ističe tijekom gostovanja u Studiju 4.


Silvano Hrelja više nije član HSU-a. 


- Odluka mi nije uručena, ali to su formalnosti. Prihvaćam svaku njihovu odluku. Radio sam u interesu umirovljenika, nemam se što pravdati, rekao je na početku gostovanja kod Tatjane Munižabe u Saboru.


HSU više neće biti parlamentarna stranka.


- Bit ću neovisni zastupnik, podržavat ću i dalje projekte s Vladom, imam s njima sporazum, a ne sa strankom. 

Osvrnuo se i na situaciju s poskupljenjima.

- Mi smo zapustili prehrambeno-prerađivačku industriju. Demotivirani su jer prerađivači i trgovci uzimaju najveći dio kolača. U tom smo segmentu vrlo neuređeno društvo, ističe Hrelja. 

Dodaje da će na sastancima zagovarati novi paket mjera za zaštitu građana.

- Dužnost je ove i svake druge Vlade da pomogne građanima da pretrpe ovo siromaštvo. Ovo sve skupa nije nešto na što smo pripremani. Moramo proći izgrebani, izbodeni, ali moramo preživjeti. I oni najslabiji i najjači koji bi se mogli jednog dijela i odreći, a ne kukati jer imaju porez na ekstra dobit. 

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!