Sanader o mjerama pomoći: Vlada neće zapostaviti Dalmaciju

11.09.2022.

13:29

Autor: HTV/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

HDZ Splitsko-dalmatinske županije tvrdi da Dalmatinci neće ostati zakinuti u odnosu na ostatak Hrvatske novim Vladinim paketom mjera pomoći građanima i gospodarstvu kad je u pitanju električna energija. 

Poznato je da se u Dalmaciji uglavnom griju na struju, plin se upotrebljava, ali za kuhanje, pa se Dalmatinci pitaju hoće li oni plati ceh i financirati ostatak zemlje. Da su mjere dobre i da građani imaju povjerenja u Vladu, pokazao je i fijasko jučerašnjeg prosvjeda, tvrde u HDZ-u.  


- Vlada neće zapostaviti Dalmaciju, kao što je nije zapostavila ni dosad. To je pokazala svim svojim mjerama, a te populističke poruke, vidjet ćemo nakon par mjeseci kakvo je stanje i ako bude potrebno, Vlada će reagirati.

Stanovnici Dalmacije neće biti zakinuti, rekao je Ante Sanader, predsjednik ŽO HDZ SDŽ-a i politički tajnik HDZ-a.


Komentirajući jučerašnji prosvjed, rekao je: 


- Više je Nikola Grmoja imao objava nego što je jučer bilo prosvjednika. Prosvjed je potvrdio da građani Hrvatske nisu protiv Vlade, da podržavaju njezin rad i da su svjesni da ova Vlada zna upravljati u kriznim stanjima.


Upitan pada li popularnost HDZ- a nakon slučaja Ina, odgovorio je da su oni "jasno osudili tu aferu", dodavši kako su isto tako iskazali nultu toleranciju prema svakom obliku kriminala jer kriminal nema svoju stranku, odnosno bilo ga je u svim strankama.

Prema njegovim riječima, najjača su stranka što se rejtinga tiče i vjeruju kako će on dalje rasti.

Na pitanje novinara kako komentira situaciju s otvaranja Europskog prvenstva u vaterpolu kada je u Spaladium Areni izviždan premijer, Sanader je izjavio "da je to u Splitu uobičajena pojava".

Župan
Blaženko Boban rekao je da je Vlada RH donijela sveobuhvatne mjere koje će "dotaknuti" svakog građanina. Na njima je, koji obnašaju odgovorne dužnosti na regionalnoj ili lokalnoj razini, zadatak da ne rade nikakve "antimjere" u smislu dizanja cijena vrtića, nego da donose mjere koje bi bile kompatibilne s Vladinim mjerama.

- Mi smo u Splitsko-dalmatinskoj županiji potpisali niz ugovora i objavili javne pozive kao potporu stanovništvu. Bitno je da i mi pridonosimo našim građanima u prevladavanju ove krize. Jedna grupacija paralelno s mjerama Vlade radi antimjere, svjedoci smo toga u Splitu, Zagrebu i u drugim mjestima, kazao je Boban.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!