08:32 / 23.11.2019.

Autor: S.M./HRT

Sindikati obrazovanja očekuju rješenje problema idući tjedan

-

-

Foto: - / -

Nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika školskih sindikata i Vlade, sindikalisti su poručili da se približavaju rješenju problema.
Nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika školskih sindikata i Vlade, sindikalisti su poručili da se približavaju rješenju problema. Do tada ne odustaju od najavljenih sindikalnih akcija i velikog prosvjeda u ponedjeljak na glavnom zagrebačkom trgu.

- Premijer Plenković u Dnevniku HTV-a 
- HRejting u Dnevniku HTV-a: potpora štrajku pala za 14 posto
-
Mihalinec: Približavamo se rješenju problema 

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec sinoć je nakon sastanka u Vladi istaknuo da je napokon održan jedan kvalitetan sastanak s predstavnicima Vlade. Istaknuo je da se  približavaju rješavanju problema i da ga očekuju idući tjedan. Nije htio precizirati što znači to rješenje.

Glavna tajnica  Sindikata hrvatskih učitelja  Ana Tuškan rekla je da se sindikati nadaju da će uspjeti održati još koji sastanak s predstavnicima Vlade. Na pitanje znači li to da su koeficijenti na stolu, Tuškan je rekla da ništa nije bilo na stolu.

Premijer Andrej Plenković u intervjuu za središnji Dnevnik HTV-a kazao je jučer da je sastanak sa sindikatima bio dobar.

- Dijalog traje cijelo vrijeme, samo je pitanje tko ga i u kojem trenutku vodi. Kad su sindikati na Markovu trgu održali simpatičan i lijep koncert, pozvali smo ih za stol i razgovarali, kazao je premijer Plenković i govorio o ponudama koje je Vlada dala sindikatima.

Istaknuo je da će Vlada nastojati postići dogovor kako bi štrajk prestao, da prijamni ispiti budu u roku i da bude vremena za pripreme. Izjavio je među ostalim da se ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak trudi i pokušava pridonijeti rješenju, ali da neke njezine izjave nisu bile ni dobre ni prihvatljive. 

U središnjem Dnevniku HTV-a ekskluzivno su objavljeni rezultati redovitog mjesečnog istraživanja HRejting o štrajku radnika u prosvjeti. Prema tim rezultatima 58,4% ispitanika odgovorilo je da podupire štrajk, 38,4% ga ne podupire, a njih 3,3% ne zna. U listopadu štrajk nije podržavalo 23,81% ispitanika, a u ovom mjesecu ne podržava ga njih 38,35%.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!