Šok u Varaždinskim Toplicama - izgorjela etno kuća

16.03.2023.

23:03

Autor: Ivica Grudiček/HTV

Izgorjela etno kuća u Varaždinskim Toplicama

Izgorjela etno kuća u Varaždinskim Toplicama

Foto: printscreen / Video Grada Varaždinske Toplice

Na zgradi Zavičajnog muzeja u Varaždinskim Toplicama buknuo je požar u četvrtak popodne kad je u cijelosti izgorjelo i urušilo se krovište zgrade.

Galerija
U Varaždinskim Toplicama - izgorjela etno kuća, Foto: Ivica Grudiček/HRT
U Varaždinskim Toplicama - izgorjela etno kuća, Foto: Ivica Grudiček/HRTU Varaždinskim Toplicama - izgorjela etno kuća, Foto: Ivica Grudiček/HRT

Brojni su Topličanci večeras u nevjerici gledali kako plameni jezici gutaju njihovu etno hižu koja datira s početka devetnaestog stoljeća i pravi je dragulj toga kraja u kojem se čuva vrijedna kulturna baština.

Požar je buknuo na krovu koji je pokriven slamom oko 17:30 i brzo je progutao drveni objekt. Vatrogasci su bili nemoćni - kada su stigli, kuća je već postala zgarište. Sreća je u nesreći što je vrijedna zbirka koja se ondje čuvala na restauraciji pa nije izgorjela.

Kulturna i strukovna javnost ostala je šokirana gubitkom ove zaštićene spomeničke baštine u sklopu Zavičajnoga muzeja Varaždinske Toplice.

Također, od PU varaždinske doznajemo da će sutra ujutro biti obavljen očevid te će se utvrditi je li požar možda podmetnut.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!