20:00 / 23.05.2021.

Autor: Franka Jović Tonkli/Dnevnik/HTV

Splićani iščekuju nedjelju, pobjeda Ivice ili Vice?

Ivica Puljak i Vice Mihanović

Ivica Puljak i Vice Mihanović

Foto: HRT / HTV

U drugom su krugu izbora za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak iz Centra i Vice Mihanović iz HDZ-a. U prvom krugu, podsjetimo, pobijedio je Puljak s 26,82 posto glasova dok je za HDZ-ova kandidata glasalo 23,23% birača.

Čašica razgovora i kemijska olovka za svakog potencijalnog glasača. Iako je pobijedio u prvom krugu, zna znanstvenik Ivica Puljak da se za gradonačelničku fotelju tek sada treba boriti. Građane je pozvao da izađu u nedjelju na izbore i izaberu između dvije vizije grada - "jedne koja predstavlja stagnaciju i sadašnje stanje i one koji predstavljaju promjenu".

Jer upravo je promjena, kaže, ono što gradu treba. Centar obećava da će Split biti "centar svita". Prvo, kaže Puljak, treba pomoći građanima da prebrode ovu krizu. Zatim treba uvesti reda u grad pa rješavati komunalne probleme i problem parkiranja u Gradu - početi graditi garaže.

Tek kad se završi nezavršeno, posvetit će se dugoročnim projektima poput novoga GUP-a i strategije razvoja grada. Puljak bi zadržao gradske pročelnike koji su dobro radili, a nove birao među već zaposlenima u Banovini te bi svakom pružio priliku da se dokaže na radnom mjestu.

Na Rivi među biračima bio je i Vice Mihanović. Kaže kako ga zanima isključivo splitska politika - ništa izvan toga. Naglašava kako je se u politici misli baviti samo gradskom politikom, više ga razine ne zanimaju. Pozvao je građane biraju njega kao čovjeka koji radi na projektima i koji zna povući novce za njihovu realizaciju.

Kaže da je promet najveći splitski problem, uz odlaganje i odvajanje otpada. Gradu treba novi GUP jer bez njega nema napretka i ulaganja. Velik su problem i visoke cijene stanova.

- Ja sam čovjek terena, ja sam stalno u svom i političkom i javnom djelovanju bio među ljudima i sa ljudima i volim osjetiti to bilo naroda. Ljudi očekuju od nas da se napokon počnemo bavitI konkretnim stvarima, da pustimo priče i floskule. Očekuju da rješavamo probleme, neka Split bude jedan uređen i moderan grad, dodaje Mihanović.

A svi iščekuju nedjelju, pobjedu Vice ili Ivice.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!