Stafordu koji je ugrizao dijete ovo nije prvi napad, vlasniku kaznena prijava

07.01.2023.

19:45

Autor: Marija Milas/Dnevnik/HRT/IMS

Vlasnik psa koji je ugrizao dijete kazneno prijavljen

Vlasnik psa koji je ugrizao dijete kazneno prijavljen

Foto: HTV / HRT

Nepažnjom pijanog vlasnika američki stafordski terijer pobjegao je iz dvorišta kuće na zagrebačkoj Kustošiji te je napao i ugrizao dijete za nogu. Protiv vlasnika je podnesena kaznena prijava pod sumnjom da je svog psa držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi. I dalje je pijan.

Posjeta baki pretvorila se u noćnu moru za četverogodišnju djevojčicu i njenu tetu. Šetajući ulicom na zagrebačkoj Kustošiji prema njima se zatrčao pas neodgovornog vlasnika.

Baš kao i prije dva dana kada se napad dogodio, vlasnik psa i nas je dočekao u vidno alkoholiziranom stanju - neraspoložen za izjave.

- Sve šta je snimljeno je tajno. I nema razgovora o tome. Kakvu bi vi izjavu?

U ulici danas mirno. Susjedi zbog mira u ulici nisu htjeli pred naše kamere. U razgovoru su nam rekli kako ovo nije prvi ovakav napad koji se dogodio. Jednom prilikom isti pas napao je drugog psa.

Samo pukom srećom izbjegnute su ozljede opasne po život za dijete.

- Radi se o lakšim tjelesnim ozljedama u smislu plićih ugriznih rana, donjih ekstremiteta, bez ozlijede neurocirkulacijskog statusa, rekao je Marko Mesić, dječji kirurg, klinika za dječje bolesti u Zagrebu.

Protiv vlasnika psa podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog ugrožavanja zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja.

"... iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u ulici Kustošijski venec pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Za stručnjake nema dvojbe. Za ovakve incidente, nije kriv pas nego vlasnik!

- U ovom slučaju sigurno bi bilo bolje, da je pas kastriran, ali isto tako da je možda prošao socijalizacaiju, da jednostavno imamo i u evidenciji da je taj pas kod problematičnog skrbnika, rekao je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

I dodaje psi se rađaju mili i dragi, a u rukama opasnih ljudi i oni postaju opasni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!