Stipaničev: Sestre i tehničari u šibenskoj bolnici rade bez slobodnog dana

24.11.2021.

19:25

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Kristijan Stipaničev

Kristijan Stipaničev

Foto: Dnevnik / HRT

Zbog COVID-a pune se kreveti u šibenskoj bolnici. Hospitalizirano je 57 osoba. Rad bolnice reorganiziran je, operacije se obavljaju samo u hitnim slučajevima. Osoblje šibenske bolnice sve teže podnosi već gotovo dvogodišnju bitku protiv koronavirusa.
- Situacija u bolnici je teška. Medicinskih sestara i tehničara nedostaje i kad nema COVID-a. U COVID vremenima je to dodatno naglašeno. Dovoljno je reći da rade praktički bez slobodnog dana, a godišnji odmori za 2020. uopće nisu iskorišteni, rekao je Kristijan Stipaničev, v.d. ravnatelja Opće bolnice Šibensko-kninske županije, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Rekao je kako se pritisku prilagođavaju iz dana u dan i reorganiziraju rad bolnice. Otvaraju i četvrti COVID odjel tako da će biti spremni i za prihvat dodatnih pacijenata.

Unazad dva tjedna u OB Šibenik testiraju se svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju kako bi spriječili prodor koronavirusa na tzv. "čiste odjele".

Na respiratoru je 12 pacijenata. Od svih pacijenata s COVID-om od svibnja do danas više od 90 posto nije bilo cijepljeno.

- Kliničke slike su takve da to kreće od dugotrajnih temperatura i kašlja, a onda se situacija pogoršava nedostatkom zraka uzrokovanih upalom pluća i tada pacijenti zahtijevaju hospitalizaciju. Radi se o pacijentima koji su 60-70 godina starosti, rekao je Stipaničev.

U Šibensko-kninskoj županiji danas ima 208 zaraženih. Na koronavirus pozitivno je više od polovine testiranih.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!