20:24 / 11.03.2021.

Autor: Eugen Husak/Dnevnik/IMS/HRT/Hina

Tko će biti kandidat Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnika?

Jelena Pavičić Vukičević

Jelena Pavičić Vukičević

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

U borbi za Zagreb jedino se još ne zna tko će biti kandidat ili kandidatkinja za gradonačelničko mjesto iz stranke preminulog Milana Bandića. 

Poslijepodne se sastalo predsjedništvo BM 365 - Stranke rada i solidarnosti no odluka o kandidatu za gradonačelnika nije donesena.

Dosadašnja desna ruka Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević, postat će obnašateljica dužnosti predsjednice stranke, izvijestio je u Dnevniku novinar Eugen Husak.

Novinarima je poručila da još nemaju kandidata za gradonačelnika te da će o tome odlučiti članstvo. Predsjednici svih 218 stranačkih ogranaka dobili su zadatak da u idućih sedam dana razgovaraju s članstvom, pošalju prijedlog u Predsjedništvo koje bi sljedeći četvrtak trebalo donijeti odluku tko će biti njihov kandidat za gradonačelnika. 

- Meni je izrazito važno, i cijeloj stranci, da svi članovi dobiju priliku izjasniti se kako vide daljnji rad u stranci te, što je sada, pred lokalne izbore najvažnije, koga žele vidjeti kao kandidata stranke za gradonačelnika Zagreba, kazala je Jelena Pavičić Vukičević.

- Ova stranka počivala je na leđima Milana Bandića, ali Milan Bandić nije bio jedini član ove stranke. Imamo jednu kolegijalnu, prijateljsku, ljudsku potrebu sada pokazati da smo zajedno i da nam je važan svaki član, istaknula je Pavičić Vukičević.

S obzirom da se na lokalnim izborima biraju i članovi u mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti, dogovoreno je da su svi predsjednici organizacija, znači njih 218 u ograncima njihove stranke i njih 17 u vijećima gradskih četvrti, nositelji liste. Oni imaju potpunu autonomiju predložiti svoje liste na svim razinama organiziranja, a Predsjedništvo stranke obvezalo se da će tu autonomiju u potpunosti ispoštivati.

Pavičić Vukičević kaže i da "mora razočarati sve one koji čekaju da se ova stranka ugasi, ili one koji čekaju da ova stranka promijeni ime".

- Nekima je smetalo zašto stranka nosi ime po živome čovjeku, sada nekima smeta zašto stranka nosi ime po preminulom predsjedniku, odnosno po preminulom čovjeku. To ime i prezime je i dio našeg identiteta. Mi smo se okupili u najtežim vremenima, dali smo mu podršku, povjerenje, i on nama. I nas uz Milana Bandića veže jedna topla ljudska emocija, prijateljska emocija, ali s druge strane mi jako dobro znamo da svatko od nas ima svoje ideje i može donijeti jednu novu kvalitetu u tom zajedničkom poslu, rekla je Pavičić Vukičević.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!