16:29 / 20.05.2021.

Autor: Sanja Kos-Bojanić/Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

U 2. krugu izbora za koprivničko-križevačkog župana Koren i Kešer

2. krug izbora za koprivničko-križevačkog župana

2. krug izbora za koprivničko-križevačkog župana

Foto: HTV / HRT

U drugom krugu lokalnih izbora 30. svibnja za koprivničko-križevačkog župana bit će izabran sadašnji župan i kandidat Mreže, HDZ-a i HSU-a Darko Koren ili aktualni načelnik općine Kalnik - Mladen Kešera, kandidat SDP-a, HSLS-a i GLAS-a.


Na 254 biračka mjesta u prvom krugu lokalnih izbora za koprivničko-križevačkog župana .


Za Darka Korena glasovalo je 15 608 birača, odnosno 35,71 posto, dok su redni broj ispred imena Mladena Kešera zaokružila 11 204 birača, odnosno 25,63 posto. Sigurnost i kontinuitet razvoja županije te nastavak započetih kapitalnih projekata u svojem programu u četvrtom mandatu nudi Darko Koren. 


- Otprilike 115 milijuna kuna koji sadrži 11 novh projekata što uključuje izgradnju nekih škola u našim općinama, isto tako dogradnju pojedinih školskih kapaciteta s ciljem jednosmjenske nastave, kazao je Koren.


Cestovna prometna povezanost Koprivnice i nastavak izgradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice među prioritetima su.  


- Gradnja s 1.7. te brze prometnice kreće do Vojankovačkog KLoštra, paralelno se kreće do Koprivnice, to je nama sigurno najvažniji zadatak u narednom mandatu, rekao je Koren.


Da će on biti izabran za župana i da će dovesti brzu cestu do Koprivnice, uvjeren je Mladen Kešer, kandidat SDP-a, HSLS-a i GLAS-a. 


- Ja sam dao poruku građanima Koprivnice da ću ja dovesti brzu cestu u Koprivnicu i vjerujte da će to biti tako jer do sada još uvijek zemlja nije otkupljena, nije podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu a raspisali su natječaj, našli izvođača, mislim da se na taj način ne može pokrenuti ozbiljna investicija, kazao je Kešer.


Ozbiljne investicije, siguran je Kešer, mogu se ostvariti znatnijim iskorištavanjem novca iz Europske unije. 


- Ja želim županiju otvoriti, da europska sredstva dođu u Koprivničko-križevačku županiju, a ne da mi zadužujemo našu djecu da otplaćuju kredite koje smo mi podigli da bi napravili koju novu dvoranu, rekao je Kešer.


Građani Koprivnice i Đurđevca svoje su sadašnje gradonačelnike, SDP-ova Mišela Jakšića u Koprivnici i nezavisnog Hrvoja Jančija u Đurđevcu, potvrdili u prvom krugu, dok se u Križevcima natječu nezavisni Mario Rajn i Mato Devčić, kandidat HDZ-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!