U Rijeci pronađena još jedna zaostala avionska bomba iz 2. Svjetskog rata

17.03.2023.

21:26

Autor: P.F./Hina/HRT

Ilustracija, policija osigurava mjesto pronalaska bombe

Ilustracija, policija osigurava mjesto pronalaska bombe

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Na gradilištu u riječkom naselju Krnjevo tijekom radova pronađena je zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Odmah po dojavi o pronađenom predmeta za kojeg se posumnjalo da je eksplozivno sredstvo, na gradilište su upućeni policijski službenici i stručno osposobljeni djelatnici za protueksplozijsku zaštitu. Oni su potvrdili da je riječ o zaostaloj avionskoj bombi, navode iz PU.

Policijski službenici osiguravaju mjesto pronalaska, a javnost će pravodobno obavijestiti o daljnjim postupcima, radi izmještanja i uništenja te bombe, dodaju iz primorsko-goranske PU.

Doznaje se da je zaostala bomba pronađena na gradilištu ceste D-403, u blizini trgovačkog centra ZTC. Radovi na gradilištu su zaustavljeni.

Inače, ovog vikenda se u Rijeci s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada izmješta protubrodska mina, također zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!