U Studentskom domu u Varaždinu pronađen mrtav student

30.01.2023.

Zadnja izmjena 15:14

Autor: Ivica Grudiček/HRT/IMS

Studentski dom u Varaždinu

Studentski dom u Varaždinu

Foto: HRT / HTV

Još se utvrđuje uzrok smrti 24-godišnjeg studenta kojega je jutros u varaždinskom studentskom domu pronašao cimer. U policiji ističu kako dosad nisu utvrđeni elementi koji bi upućivali da je smrt nastupila nasilno, odnosno kaznenim djelom.

- U ponedjeljak, u 8.05, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije da je u Studentskom domu pronađena mrtva muška osoba. Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je istog dana oko 8 sati, u smještajnoj prostoriji Studentskog doma u Varaždinu, mladić od 19 godina pronašao tijelo 24-godišnjaka s kojim dijeli sobu, izvijestili su iz PU varaždinske.

Liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je izašla na mjesto događaja konstatirao je smrt. Također, na mjesto događaja izašao je mrtvozornik koji se nakon pregleda tijela nije sa sigurnošću mogao izjasniti o uzroku smrti.

Očevid je uz pomoć policijskih službenika provela zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu te naložila obdukciju preminulog.

Tijelo nesretnog mladića prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Prema dosad prikupljenim informacijama, nisu utvrđeni elementi koji bi upućivali na postojanje kaznenog djela.

Ravnatelj SC-a Nenad Milijaš u kratkoj nam je poruci napisao da je student ujutro zatekao svog cimera mrtvog u sobi. Za studente će organizirati psihološku potporu zbog šoka koji su doživjeli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!