12:18 / 16.03.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

U subotu masovno cijepljenje u gradovima Zagrebačke županije

Cijepljenje protiv koronavirusa

Cijepljenje protiv koronavirusa

Foto: Ilustracija/Grgo Jelavic / Pixsell

Cijepljenje šire populacije protiv Covida-19 cjepivom Pfizera na području Zagrebačke županije bit će organizirano u subotu 20. ožujka u svim županijskim gradovima na 9 organiziranih punktova, od 9 do 17 sati, najavljeno je iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Prema planu i raspodjeli cjepiva županijskog Zavoda za javno zdravstvo, kažu iz Ureda, procijepit će se 4.458 pacijenata.

Liječnici obiteljske medicine određuju pacijente pa ih informiraju od točnom terminu, dodaje se u priopćenju. Kako bi se proces cijepljenja odvijao prema planu i u skladu s epidemiološkim mjerama, Ured moli građani da na cijepljenje dolaze u točno dogovoreno vrijeme.

 Cijepljenje se izvodi u Dugom Selu (Gradska sportska dvorana Dugo Selo, Đure Dubenika 2), Ivanić-Gradu (Sportska dvorana Žeravinec, Ul. Milke Trnine 15), Jastrebarsko (Srednja škola i športska dvorana Jastrebarsko, V.Holjevca 11), Samobor (Sportska dvorana Samobor, Andrije Hebranga 26a), Sveta Nedelja (Društveni dom Mala Gorica, A. Šenoe 34, Mala Gorica Sv. Nedelja), Sveti Ivan Zelina (Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina, Vatrogasna ulica 3), Velika Gorica (Srednja strukovna škola Velika Gorica, Ul. kralja Stjepana Tomaševića 21), Vrbovec (Sportska dvorana OŠ Marije Jurić Zagorke, Brdo 12a, Vrbovec), Zaprešić (Vršilnica, Novi dvori, Aleja Đure Jelačića 1, Zaprešić).

Cijepljenje će biti organizirano putem 42 mobilna tima za cijepljenje, koji će biti organizirani tako da će u većim gradovima (Velika Gorica, Samobor i Zaprešić) biti po šest mobilnih timova, a u ostalim gradovima na svakom će punktu biti četiri mobilna tima.

Osim navedene količine cjepiva za cijepljenje na punktovima, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije rasporediti će 2.532 doze Pfizerovog cjepiva ordinacijama obiteljske medicine na području Zagrebačke županije, navodi se u priopćenju iz Ureda župana Stjepana Kožića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!